Ekonomi

Rusya’ya domates ihracatında kota arttı

Sebze İhracatçıları Birliği başkanlığı görevini de yürüten Uçak, yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya arasında yapılan son görüşmenin ardından Rusya’ya domates ihracatı kotasının 350 bin tondan 500 bin tona çıkarıldığını söyledi. Federasyon Devleti Lideri Vladimir Putin.

Geçen yıl toplam 377 milyon dolarlık taze domates ihracatı yapıldığını kaydeden Uçar, kotadaki 150 bin tonluk artışın Rusya’ya domates ihracatının önünü güçlü bir şekilde açtığını belirtti.

Türkiye’nin uzun yıllardır Rusya’ya domates ihracatında lider ülke olduğunu, son yıllarda kota sorunları nedeniyle bu pazarda güç kaybettiklerini belirten Uçar, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Rusya’ya 2021’de 68 milyon dolar olan yaş domates ihracatımız, 2022’de 33 milyon dolara geriledi. Son kararın ardından Rusya’ya domates ihracatımızın yeniden toparlanmasını ve bu ülkenin yeniden ihracatta lider konuma gelmesini bekliyoruz. 2023 sonunda toplam ihracatın 500 milyon dolara ulaşacağını öngörüyoruz. “Sektörün önünü açan kararı için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz. Bu kararımızın üretici ve ihracatçılarımıza hayırlı olmasını diliyoruz.”

emirdag-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu