Haber

MHP’li Büyükataman’dan ‘Bahçeli’ savunması: Bu güdümlü ekip ne derse desin…

MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, yaptığı açıklamalarla Anayasa Mahkemesi’ni defalarca hedef alan Devlet Bahçeli’ye tepki gösterenlere, “Anayasa Mahkemesi hukuk düzeninin kibiridir, acısıdır. Ya kapatılmalı ya da yeniden yapılandırılmalıdır” dedi. Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi’nin son grup toplantısında tartışma çıktı. “rehber mürettebat” olduğunu belirterek, Anayasa Mahkemesi’nin “hukuk ve adaletten ziyade, Türkiye karşıtlarına öncelik veren taraflı bir çizgi izlediğini” savundu.

Büyükataman, yaptığı yazılı açıklamada, Anayasa Mahkemesi’nin “Türk milleti adına karar verme yeteneğini kaybettiğini” iddia ederek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin söylediklerinden rahatsız olanların aslında konuyu çarpıtma yarışında olduklarını savundu.

Büyükataman, Anayasa Mahkemesi’nin 24. Dönem MHP İstanbul Milletvekili Engin Alan hakkındaki ihlal kararına ilişkin yapılan yorumların gerçeği çarpıtmayı amaçladığını öne sürerek, “Anayasal düzene karşı suç işleyen ve açılan kumpas davasıyla cezalandırılan kişiyi eşitlemek” dedi. En hafif deyimle, sahte kanıtlarla yasaya karşı bir komplodur.” “Buğdayla samanı karıştırma alışkanlığı olan, tek tuşla konuşmaya başlayıp, tek tuşla konuşmayı bırakan bu kontrollü ekip ne olursa olsun, söz konusu konu çoktan vicdanımızda yerini almıştır. millet.” İfadelerini kullandı.

‘TÜRKİYE RAKİPLERİNE ÖNCELİK VERİYOR’

Büyükataman, Anayasa Mahkemesi’nin, HDP’ye açılan kapatma davasında partinin Hazine yardımının engellenmesi talebini reddetmesini ve “Barış İçin Akademisyenler Girişimi” metnini imzalayan bazı akademisyenler hakkında “hak ihlali” kararı vermesini de eleştirdi ve mahkemenin kararlarını hatırlattı. Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ hakkında. .

MHP’li Büyükataman şunları söyledi:

“Bütün bu süreçleri değerlendirdiğimizde Anayasa Mahkemesi’nin hukuk ve adaletten ziyade Türkiye karşıtlarını ön planda tutan taraflı bir çizgiye sahip olduğu ve bu şekilde karar verdiği yadsınamaz hale geldi. Genel Başkanımız Anayasa Mahkemesi Başkanı’na şunları söyledi: : ‘Cesaretiniz varsa Türk devletine bulaşmayın Kandil.’ Git.’ “Onun sözleri aziz milletimizin ve terörle mücadele eden kahramanlarımızın sesi oldu.” (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

- -
Başa dön tuşu