Ekonomi

Özel: Buffett, Apple Hisselerinin Bazılarını Satmasına Rağmen Önemli Bir Holding Olarak Görüyor – Analistler

Warren Buffett’ın yatırım şirketi Berkshire Hathaway Çarşamba günü Apple Inc.’in (NASDAQ: AAPL)’deki değerli hisselerini azalttığını açıkladı

Düzenleyici bir dosyada şirket, yılın son çeyreğinde 10 milyon Apple hissesinin satıldığını bildirdi. Satışa rağmen 905 milyondan fazla hissenin mülkiyeti elinde bulunuyor.

Bu duyurunun ardından Apple’ın hisse senedi fiyatı Perşembe günü neredeyse %1 düştü ve bu durum değerdeki son düşüşe katkıda bulundu. Piyasa katılımcılarının iPhone’lara olan taleple ilgili endişelerini dile getirmesiyle hisse senedi son üç ayda %3,5 oranında değer kaybetti.

Berkshire Hathaway’in Apple hisselerini satması, Apple’ın gelecekteki performansı hakkında ilave alarm oluştursa da piyasa uzmanları Buffett’ın teknoloji şirketini hâlâ önemli bir yatırım olarak gördüğünü savunuyor.

EdwardJones’un piyasa analistleri Investing.com’a bu gelişmeleri değerlendirirken daha geniş bağlamı dikkate almanın önemli olduğunu söyledi.

Berkshire Hathaway’in 30 Haziran 2022’den 30 Eylül 2023’e kadar 915 milyondan fazla Apple hissesine sahip olduğunu belirttiler. 2023’ün sonunda Berkshire Hathaway’in hisse sayısı 905,6 milyona ulaştı ve bu da toplam tedavüldeki hisselerin %5,8’ini temsil ediyor.

“30 Eylül itibarıyla elde tutulan hisselerle karşılaştırıldığında 10,0 milyon hisse, yani %1,1 oranında bir düşüş yaşandı. Bu düşüş önemli sayılmıyor” yorumunu yaptı. “Berkshire Hathaway daha önce Apple’daki hisse sayısını azaltmıştı.”

“Apple, Berkshire Hathaway’in toplam hisse senedi portföyünün yaklaşık %50’sini oluşturuyor (Kraft Heinz Company ve Occidental Petroleum’daki özsermaye yöntemi yatırımları hariç). Her ne kadar Berkshire Hathaway varlıklarını daha da azaltabilirse de, piyasa uzmanları Bay Buffett’ın Apple’ı temel düzeyde tuttuğunu söylüyor. Bunu bir yatırım olarak görmeye inanıyor.”

Ayrıca Bernstein, Eylül 2023 tarihli raporunda yatırımcılara Buffett’ı taklit etmelerini tavsiye ederek, değerli yatırımcıların fiyatları düştüğünde veya fiyat/kazanç oranı 20 katına yaklaştığında Apple hisselerini satın alma eğiliminde olduklarını vurguladı.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu