Haber

Diyarbakır’da Motosiklet Sürücülerine Kask Takma Kampanyası

Motosiklet sürücüleri “Kaskınızla hayata yol verin” sloganıyla kontrol edildi

DİYARBAKIR -Diyarbakır İl Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro ekipleri, motosiklet sürücülerinin trafik güvenliğini sağlamak ve kamuoyunu bilinçlendirmek amacıyla “Kaskınızla hayata yol verin” sloganıyla kampanya ve bilgilendirme kampanyası gerçekleştirdi.

Merkez Yenişehir ilçesi Gevran Caddesi üzerinde trafiğin yoğun olduğu bölgelerde görev yapan polis ekipleri, motosiklet sürücülerini tek tek durdurarak kontrol etti. Ekipler, kask takan motosiklet sürücülerine teşekkür ederken, kask takmayanlara ise takmama nedenlerini sorarak bilgilendirici broşürler dağıttı. Uygulamanın sürücülerin can güvenliğini sağlamak amacıyla yapıldığını belirten motosiklet sürücüleri, trafik gruplarına teşekkür etti.

Lokman Elçi, bu tür uygulamaların hayata geçirilmesi gerektiğini söyleyerek, kask takmanın herkese örnek olması gerektiğini vurguladı.

Çocuklarının kask takmasına dikkat ettiğini belirten Elçi, “Evliyim, 2 çocuğum var ve onlara da kask takıyorum. Umarım herkese örnek oluruz. Bu tür uygulamaların olması lazım. Araçlarda emniyet kemeri taktığınızda kurtulma şansınız var ama motorda böyle bir ihtimal yok. Daha önce Diyarbakır’da” “Eskiden kask çok sık takılmazdı. Artık vatandaşlar kask takmaya dikkat ediyor, “dedi.

Daha önce çok sayıda motosiklet kazası gördüğünü söyleyen Mevlüt Yurt, “Kazada herhangi bir koruma kullanmayan motosiklet sürücüsünün kolu koptu. O günden bu yana tüm ekipmanlarımı kullanmaya özen gösterdim. “

haberkahramankazan.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu