Haber

Endonezya İnsani Gelişme ve Kültür Bakanı, Türkiye’nin ve Türk halkının yanında olduklarını belirtti.

Endonezya İnsani Gelişme ve Kültür Bakanı Muhadjir Efendi, ülkesinin bu zor günlerde Türkiye’nin ve Türk halkının yanında olduğunu söyledi.

Türkiye ve Suriye’de meydana gelen yıkıcı depremlerin ardından Hatay’ı ziyaret eden Bakan Effendy, Türkiye’nin ve Türk halkının bu felaketten güçlenerek çıkacağını belirterek, “Türk halkının yanındayız ve onların hissettikleri bizim hissettiklerimizdir” dedi. sözünü kullandı.

Effendy, tüm uluslararası kuruluşları depremzedeler için gerekli yardımı yapmaya çağırdı ve bunun bir “insanlık sorunu” olduğunu vurguladı.

Effendy ziyareti sırasında Endonezya’dan Türkiye’ye gönderilen insani yardım malzemelerini ulaştırdı.

Endonezya’nın tarihinin en büyük insani yardımını yaptığını kaydeden Effendy, 250’den fazla işçi, 110 tondan fazla insani yardım ve 50 konteyner hazır gıdanın yanı sıra bir sahra hastanesi ve ihtiyaçlarını karşılayan 2 mutfak gönderdiklerini bildirdi. depremzedelerin gıda ihtiyaçları

İçinde gıda ve lojistik ekipmanların da bulunduğu 140 tonluk yardım malzemesi taşıyan 4 uçak, Türkiye ve Suriye’deki depremzedelere teslim edilmek üzere dün Endonezya’dan yola çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu