Haber

BESOB’dan Kahramanmaraş’a moral ziyareti

BURSA (İGFA) –BESOB Başkanı Fahrettin Bilgit ve beraberindeki yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanları, Gaziantep ziyaretinin ardından geçen yıl yüzyılın felaketi olarak adlandırılan depremlerin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ı ziyaret etti.

BESOB heyeti, Kahramanmaraş’taki temasları kapsamında ilk olarak KMESOB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kuybu, yönetim kurulu üyeleri ve oda başkanlarıyla bir araya geldi.

KMESOB hizmet binasındaki toplantıda konuşan KMESOB Lideri Kuybu, Bursa heyetinin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, “Sizleri ağırlamak bizim için ayrı bir keyif. Bursa’mızın hayatımızda farklı bir yeri var. Bu süreçte Bursa teşkilatımız bize ihtiyaçlarımızı gönderdi. Liderimiz bize ‘Ne gerekiyorsa gönderelim’ dedi. O dönemde en çok çadırlara ihtiyaç duyuluyordu. Sağolsunlar, ilk andan itibaren çadır temin ederek bize yardımcı oldular. “Kahramanlıklarla dolu bu şehrin esnaf teşkilatı adına, deprem sonrası verdiğiniz tüm desteklerden dolayı Bursa esnaf teşkilatına ve sizlere tüm kalbimle teşekkür ediyorum” dedi.

“BURADAKİ ACIYI ANLAMAYA BİR DEĞİL BİN GÜN YETMEZ”

BESOB Yönetim Kurulu Başkanı Fahrettin Bilgit, KMESOB Lideri Kuybu’nun huzurunda depremden etkilenen tüm vatandaşlara başsağlığı ve geçmiş olsun dileklerini ileterek, “KMESOB’u ziyaret etmekten hem büyük mutluluk hem de mutluluk duyuyoruz. Temelleri deprem döneminde atılan ve sonrasında kardeş birlik protokolü imzalanan bölge esnafımıza geçmiş olsun, hayırlı işler diliyorum.” Öyle oldu ve bu beni üzdü. Geçtiğimiz yıl çok ama çok büyük bir felaketin yaşandığı bölgede binlerce insan hayatını kaybetti. Bugün ilimizde ticaretin hareketlilik kazandığını görmek geleceğe dair bizleri umutlandırıyor. Bursa esnafı olarak desteğimiz her zaman ve her koşulda Kahramanmaraş’ın üzerinde olacaktır. Yaraları birlikte iyileştireceğiz. Buradaki durumu ve acıyı anlamak için bir değil bin gün yaşamak gerekiyor. Neye ihtiyacınız varsa desteğe hazır olduğumuzu bir kez daha tüm kalbimle söylüyorum. Esnaf teşkilatı toplumun temel taşıdır. Esnafımızı ayağa kaldırmak bu koltuklarda oturan bizler için en temel görevdir. Bu bilinçten sapmamak bizim görevimizdir. “Büyük felaketin yıl dönümünde Kahramanmaraş’ımıza, depremden etkilenen tüm illerimize ve milletimize acil şifalar diliyoruz” dedi.

İMEP Programı kapsamında BESOB ve Kahramanmaraş ESOB tecrübe paylaşım toplantısı gerçekleştirildi. Program kapsamında iki kurumun yürüttüğü faaliyetler hakkında görüş alışverişinde bulunuldu, Kahramanmaraş ESOB’un yürüttüğü çalışmalar yerinde incelendi.

“HER ŞEHİRDE BİR DURAK” PROJESİNE DESTEK

KMESOB ziyaretinin ardından BESOB heyeti Kahramanmaraş Turan İlköğretim Okulu öğrencileriyle buluştu. Bursalı esnafın desteğiyle hazırlanan paketlere öğrencilere hediye eden Bursa heyeti, okulun başlattığı “Her Şehide Bir Dikiş” projesi kapsamında hazırlanan Türk Bayrağı’na da dikim paketine yer verdi.

haber-tuzlukcu.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu