Haber

Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk, Netanyahu hakkında suç duyurusunda bulundu

Eski AK Parti Milletvekili Metin Külünk ile avukatlar Mücahit Birinci ve Burak Bekiroğlu, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’ya karşı harekete geçti.

İsrail ordusunun 7 Ekim’den bu yana abluka altındaki Gazze Şeridi’ne yönelik baskınları 40’ıncı gününde artarak devam ediyor. Gazze’deki hükümete göre ölenlerin sayısı 11 bin 320’yi aştı; bunların en az 4 bin 650’si çocuk, 3 bin 145’i kadındı. Batı Şeria ve Kudüs’te İsrail güçleri ve Yahudi yerleşimciler 197 Filistinliyi öldürdü.

Netanyahu’nun soykırım suçundan Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde (UCM) yargılanması talebiyle hazırlanan suç duyurusu Adalet Bakanlığı’na gönderildi.

Dilekçede şu ifadelere yer verildi:

‘Başvurumuza ve talebimize konu olan kişi İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, iddia edilen suçları işlerken uluslararası müktesebat uyarınca yasaklanan silahları kullanmaktan çekinmemektedir. ‘Yapılan hatalar, insanlığın görmezden gelmemesi gereken vicdan sahibi her insanın gözyaşı pınarından akan her damlanın zerresi kadar kararlı ve korkusuzca işlenmektedir.’

Dilekçede Netanyahu ve birlikte hareket ettiği kişilerin Uluslararası Ceza Mahkemesi’nde yargılanması gerektiği belirtiliyor: “İnsanlığın hukuka olan güveninin ve cezasızlık algısının oluşmasını önlemek için bu şarttır. Aksi takdirde her şeye sessiz kalmak. bu olaylar insanlığın hukuka olan inancını zedeleyecek ve Uluslararası Ceza Mahkemesi’nin tarafsızlığına gölge düşürecektir.” ” denildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İsrail saldırıları sonucu Gazze’de öldürülen ve yaralanan çocukların fotoğraflarının yer aldığı dilekçeyi kabul ederek, Netanyahu hakkındaki suç duyurusunu Adalet Bakanlığı’na gönderdi.

salpazari-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu