Haber

Intel, Bartlett Lake-S İşlemcilerle Yapay Zeka Odaklı İşlemci Ailesi Sunacak

Intel önümüzdeki yıllarda Core Ultra serisi altında birçok işlemciyi satışa sunacak. Şirketin yapay zeka yeteneklerine önem vermesi ve büyük bir dönüşüm başlatması bekleniyor. Yapay zeka odaklı Bartlett Lake-S işlemcilerin özellikleri ortaya çıktı.

Intel Bartlett Lake-S LGA 1700 pini ile uyumlu olacak

Intel, Bartlett Lake-S ile yapay zeka odaklı bir işlemci ailesi sunmak istiyor. Bu çiplerin yapay zeka işlem gücü gerektiren uç ve ağ uygulamaları için optimize edildiği söyleniyor.

Yeni sızıntılara göre Bartlett Lake-S serisi hala LGA 1700 soketini kullanacak. Bu da Intel’in LGA 1700 platformunun daha uzun ömürlü olmasını istediğini gösteriyor. Bu aynı zamanda şu anda satışta olan anakartlarla da uyumlu olacağı anlamına geliyor.

5162647

İşlemcilerin, 24 çekirdeğe ve 32 iş parçacığına kadar değişen yapılandırmalarla Raptor Cove ve Gracemont çekirdeklerine sahip olması bekleniyor. Grafik görevlerinin Ultra HD Graphics 770 olarak bilinen entegre Intel Xe GPU tarafından destekleneceği söyleniyor.

Bartlett Lake-S ailesini diğer modellerden ayıran özelliği yapay zeka iş yüklerinde verimlilik sunmasıdır. Temel gücün 65 watt civarında olduğu söyleniyor. Büyük ağ çözümlerini yapay zeka görevlerine yönelik optimizasyonlarla güçlendirmek mümkün görünüyor.

Intel, yıl sonuna doğru 15. Nesil Arrow Lake serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Yapay zeka odaklı Bartlett Lake-S serisinin lansman tarihi ve fiyatı bilinmiyor.

Şirket, hızla büyüyen yapay zeka pazarında liderlik için yarışıyor. TSMC ve Samsung ile nasıl rekabet edeceğini zamanla göreceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu