Haber

Milyonlarca kişi dakikalar içinde izledi! Rusya Polonya’ya saldıracak mı? Putin açıkladı…

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinden bu yana ilk kez Batılı bir gazeteciyle konuştu.

30 DAKİKADA 5 MİLYON GÖRÜNTÜLENME

Birkaç gün önce sosyal medya platformu X’te röportaja ilişkin duyurusu 100 milyondan fazla izlenen Amerikalı gazeteci Tucker Carlson, 2 saatlik Putin röportajını web sitesinde ve sosyal medya hesaplarında yayınladı.

Röportaj X’te yayınlandıktan sonraki ilk 30 dakikada 5 milyon görüntülenme aldı.

NATO ABD’Yİ ALDATTI

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Moskova’da verdiği röportajda, Soğuk Savaş’ın sona ermesinin ardından Rusya’nın Batı tarafından “aldatıldığını” iddia ederek, saldırgan NATO’nun doğuya doğru genişlemek için beş saldırı yaptığını söyledi. Putin’in “Bütün bunlara katlandık. Onları ikna etmeye çalışıyorduk. Lütfen yapmayın diyorduk. Biz artık sizin gibi burjuvayız. Biz piyasa ekonomisiyiz ve Komünist Parti’nin gücü yok. Pazarlık yapalım dedik.”o devam etti.

Putin’in röportajdaki öne çıkan açıklamaları şöyle:

RUSYA NATO’YA KATIYOR

“Bill Clinton (Eski ABD Başkanı) ile lider olduğu dönemde yaptığımız toplantıda ona şunu sordum: ‘Rusya’nın NATO’ya katılma seçeneğini düşünemez miyiz?’ diye sordum, ‘Biliyor musunuz, ilginç bir soru, bence mümkün olabilir’ diye yanıt verdi. Ancak biraz sonra kendisiyle akşam yemeğinde buluştuğumuzda bana ‘Biliyorsunuz ekibimle konuştum, hayır şu an için böyle bir şey mümkün değil’ dedi. ‘Bu mümkün.’ “Eğer işe yarasaydı yakınlaşma süreci başlayacaktı ve sonunda ortaklarımızın bu konudaki samimiyetinden emin olsaydık bu (Rusya’nın NATO’ya katılması) gerçekleşebilirdi. Ama olmadı. Peki, olmasaydı ne diyebilirdik?”

UKRAYNA SAVAŞI

Ukrayna’daki çatışma bu ülkedeki devlet darbesinden kaynaklandı. Ukrayna yönetimi 2014 yılında savaşı başlattı. Amacımız bu savaşı durdurmak. 2022’de biz savaş başlatmadık, bitirmeye çalıştık.

Şu an için (Ukrayna’daki özel askeri operasyonda) hedeflerimize tam olarak ulaşmış değiliz, çünkü bu hedeflerden biri Ukrayna’nın Nazilerden temizlenmesidir. Geçtiğimiz yılın başında İstanbul’da sona eren müzakere sürecinde de tartıştığımız sorunlardan biri de buydu.

BARIŞ OLASILIĞI

(Ukrayna ile barış müzakerelerinin mümkün olup olmadığı sorusuna) Böyle bir müzakere süreci yürütülüyordu ve neredeyse tamamlanma noktasına ulaşmıştı. Ama dediğim gibi, Kiev civarından ordu birliklerimizi çektiğimizde Ukrayna, vardığımız tüm anlaşmaları bir kenara atarak, Avrupa ülkeleri ve ABD’nin Rusya’ya karşı zafere kadar savaşma yönündeki talimatlarına uymaya başladı.

RUSYA POLONYA’YA SALDIRACAK MI?

(Rusya’nın Polonya veya Letonya’ya saldırma ihtimali sorusuna) Bu senaryo ancak Polonya’nın Rusya’ya saldırması durumunda gerçekleşebilir. Nereden? Çünkü ne Polonya’da ne de Letonya’da hiçbir çıkarımız yok. buna neden ihtiyacımız var? Sadece tehditler var.

YAPTIRIMLAR

ABD’nin kullandığı yaptırım araçları çalışmıyor. Biz kimseye saldırmıyoruz. Ukrayna’daki olaylar nasıl başladı? “Bu, devlet darbesi ve Donbass’taki çatışmalarla başladı ve biz halkımızı, kendimizi, vatanımızı ve geleceğimizi koruyoruz.”

TARTIŞMALARA NEDEN OLDU

Amerikalı gazeteci Tucker Carlson’un Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile röportaj yapacağını açıklaması tartışmalara neden oldu.

Tucker Carlson geçen gün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile röportaj yapacağını duyurdu. “Amerikalılar dahil oldukları savaşla ilgili her şeyi bilme hakkına sahiptir.”bahsetmişti.

Carlson ayrıca Ukrayna Devlet Başkanı Volodmir Zelenski ile röportaj talep ettiklerini de belirtti. Carlson, hem Amerika hem de tüm dünya için Rusya-Ukrayna savaşıyla ilgili gerçekleri aktaracağı bir röportaj vereceğini belirterek, şunları söyledi: “Vladimir Putin’i sevdiğimiz için burada değiliz. “Amerikan halkını sevdiğimiz için buradayız.”söz konusu.

savsathaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu