Haber

ENGELLİ ÇOCUKLAR ASANSÖRLÜ EVDE SADECE 5 AY KALABİLİR.

KAHRAMANMARAŞ’ta Tatar ailesi, Serebral Palsili 13 yaşındaki oğulları için 5 ay önce taşındıkları asansörlü evde depreme yakalandı. Yepyeni bir bina olmasına rağmen depremde hasar gören evini terk eden Tatar ailesi, 3 çocuğuyla birlikte çadırda kalmaya başladı. Engelli ve ikizinin doğum günlerini çadırda kutlayan Tatar ailesi, konteyner istiyor.

Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesinde yaşayan 3 çocuklu Tatar ailesi, beyin felçli ikizlerinden Ahmet Eren (13) için 5 ay önce yeni binasındaki asansörlü eve taşındı. Süleyman Tatar, eşi ve 3 çocuğuyla birlikte beyin sarsıntısı geçirdikleri evlerini terk ederek çadırda yaşamaya başladı. Tatar ailesi çadır yerine konteyner istiyor.

‘ENGELLİ OĞLUMU YATAKTAN ÇIKARARAK KOŞUYORUM’

Baba Süleyman Tatar, depremin ilk anlarında yaşadıklarını anlatarak, “Saat 4.17 sıralarında evdekilerin seslerini duydum. Koştum. Çok şükür hep birlikte çıktık merdivenlere çöksek de. .Sağlık hayırsever bir arkadaşımız sağolsun araba teklif etti.Bizim tek istediğimiz bir konteyner.5 ay oldu taşındık sıfır bina oldu.25 yıldır çalışıyorum az bir birikimle aldık. azar azar ve biz ancak 5 ay oturabildik bugün ikizlerin doğumu kader günü onda olmadığı için bir şey yapamadık bu tür felaketler olmasaydı kurallar izin verirdi” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu