Haber

Kobe Bryant’ın eşi kaza fotoğrafları için 28.85 milyon dolar tazminat alacak

9 kişinin hayatını kaybettiği Bryant kaza mahallinde çekilen fotoğrafların izinsiz paylaşılmasıyla ilgili açılan davada mahkeme, ABD’nin Kaliforniya eyaletinin Los Angeles Belediyesi aleyhine tazminata hükmetti.

California Merkez Bölge Mahkemesi kayıtlarına göre heyet, kazanın aileye verdiği zararı gerekçe göstererek kazanın grafik fotoğraflarını paylaştı. Los Angeles Şehri’Kobe’nin eşi Vanessa Bryant’a 28.85 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

Söz konusu tazminatın, Vanessa Bryant’a Ağustos 2022’de hükmedilen 16 milyon dolarlık tazminatı da kapsadığı belirtildi.

Bryant’ın avukatı luis liyazılı açıklamada, Bugünkü karar, Bayan Bryant’ın bu kaba eylemi gerçekleştirenlerden hesap sormak için verdiği cesur mücadelenin başarıyla sonuçlandığını gösteriyor.dedi.

Vanessa Byrant, mahkeme tutanaklarında yer alan ifadesinde, kazaya ait fotoğrafları sosyal medyada görme kaygısıyla yaşadıklarını belirterek, çocuklarının ve kendisinin büyük bir gerilim altında olduklarını vurguladı.

26 Ocak 2020’de meydana gelen helikopter kazasında 41 yaşındaki Bryant ve 13 yaşındaki kızı Gianna’nın yanı sıra 7 kişi daha hayatını kaybetti.

Bryant’ın kurduğu Mamba Spor Akademisi’ndeki basketbol maçına gitmek için havalanan helikopter, Calabasas şehrinin semalarına düştü ve kazayla ilgili yapılan inceleme sonucunda helikopterin yaralandığı belirlendi. Orta Zobayan’ın pilotluk yaptığı uçak, yoğun sisin etkisiyle kontrolden çıktı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu