Ekonomi

AgeSA Üçüncü Çeyrekte 1.055 Milyon TL Kâra Ulaştı

 
AgeSA Üçüncü Çeyrekte 1.055 Milyon TL Kâra Ulaştı

 

Sabancı Holding ve Ageas iştiraki AgeSA, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde 1.055 milyon TL kâr elde etti. Fon büyüklüğü ve prim üretiminde özel sektör şirketleri arasındaki liderliğini koruyan AgeSA, BES’te 118 milyar TL fon büyüklüğüne ulaşarak 2013 yılında da büyüdü. Geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 102.

 

Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün önde gelen şirketlerinden AgeSA, 2023 yılı üçüncü çeyrek finansal sonuçlarını açıkladı. BES ve hayat sigortası pazarında istikrarlı büyümesini sürdüren AgeSA, fon büyüklüğünde özel şube şirketleri arasındaki liderliğini sürdürdü ve premium üretim. Şirket, yılın üçüncü çeyreğinde BES’te yüzde 102 büyümeyle 118 milyar TL fon büyüklüğüne ulaştı. Hayat ve ferdi kaza sigortalarında 5,2 milyar TL prim üretti. Yasal Finansal Raporlama Standartlarına (SFRS) göre AgeSA’nın 2023 üçüncü çeyrek net karı 1.055 milyon TL oldu.

 

“Hedefimiz yılı yüksek büyüme oranıyla kapatmak”

AgeSA Genel Müdürü Fırat Kuruca, 2023 yılının üçüncü çeyreğinde hedefleri doğrultusunda büyümeye devam ettiklerini belirterek, “Hem BES hem de hayat ve ferdi kaza üretiminde artan bir ivmeyle üst düzey bir performans sergiliyoruz. Fon büyüklüğü ve prim üretiminde özel sektör şirketleri arasındaki liderliğimizi sürdürüyoruz. BES olarak müşterilerimizin yatırımlarını en verimli şekilde değerlendirebilmeleri için fon çeşitliliğimizi artırırken fon danışmanlığı hizmetlerimizi de geliştirmeye devam ediyoruz. Farklı riskleri kapsayan esnek ve yenilikçi ürünlerimizle hayat sigortaları alanındaki performansımızı artırıyoruz. Hedefimiz bu başarıyı sürdürerek yılı büyümeyle kapatmaktır” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberyumurtalik.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu