Ekonomi

Yılmaz: Sigorta sektörü ekonominin büyümesini destekliyor

Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Türkiye Sanayi Sigorta ve Analiz Teklifleri programına katıldı.

Yılmaz, “Ekonomideki belirsizliği azalttık, öngörülebilirliği artırmaya devam ediyoruz. Ülkemizin ekonomi ve finans alanındaki başarılarını artırmaya kararlıyız. “Yatırım, istihdam, üretim ve ihracat odaklı büyüme stratejimizi destekleyen bir sanayi ekosistemimiz var” dedi.

Önümüzdeki 5 yıllık dönemde imalat sanayinde öncelikli departmanlar başta olmak üzere tüm departmanlarda katma değeri yüksek üretim yapısına geçişi sağlamayı hedeflediklerini vurgulayan Yılmaz, “12. Kalkınma Planı döneminde yeşil ve dijital dönüşüme odaklanan, yerel kaynakları maksimum düzeyde kullanan bir üretim yapısıyla ülkemizin en önemli üretim merkezlerinden biri olmayı hedefliyoruz. “Bu doğrultuda imalat sanayinde yatırımı, üretimi, istihdamı ve ihracatı artırmaya yönelik politikalarımızı ortaya koyduk” dedi.

Yılmaz sözlerini şöyle sürdürdü:

“Aralık ayında ülkemizde sigortacılığın 100. yılını kutlayarak sigortacılığın ülkemizdeki gelişimine ve ekonomimiz açısından önemine vurgu yaptık. Sigorta alanındaki yükseliş siyasi inanç ve istikrar ortamında devam ediyor. Sigorta yoluyla risklere karşı önlem alırken, tasarrufla da ekonomiye ve yatırımlara katkı sağlıyoruz.

Türk sigorta sektörü, bugün ekonomide biriken fonları para ve sermaye piyasalarına yönlendirerek ülkemizde finansal piyasaların gelişmesine, ekonominin büyümesine ve istihdamın artmasına destek olmaktadır. Sigorta şubesi; Ekonomimize sağladığı katkının, finansal sistemden aldığı payın çok ötesinde olduğunun bilincindeyiz.”

“TOBB’un 2023 yılında sigorta kapsamına giren sanayi kuruluşlarına yönelik yaptığı araştırmada; Araştırmaya katılan sanayi kuruluşlarının yüzde 51’i, son beş yılda herhangi bir hasar yaşamamasına rağmen sigorta poliçelerinin yenilenmediğini ve başka sigorta şirketlerinden poliçe alamadıklarını belirtti.

6 Şubat’ta yaşadığımız deprem felaketinin ardından bölgede büyük yatırım yapan sanayicilerimizin sigorta yaptırmamaları ya da yeterli sigorta teminatını alamamaları nedeniyle ağır maliyetlere katlandıkları aşikardır.

Burada sigorta aracılarının sanayicimizi doğru bilgilendirme konusunda daha proaktif olmalarını, sanayicilerimizin de risk değerlendirmesi konusunda daha duyarlı olmalarını öneriyoruz.

Sanayi sektöründe sigorta kavramının, sadece hasar ve kaybın meydana geldiği durumlarda değil, tüm iş süreçlerinde kullanılabilecek bir garanti mekanizmasına dönüştürülmesi gerektiğine inanıyoruz.

Ancak geçtiğimiz yıl dünya genelinde iklim değişikliğine bağlı olarak artan doğal afet hasarları, reasürans piyasasında daralmaya ve maliyet artışına neden oldu.

Sigorta şirketlerinin karşılaştığı bu maliyet artışlarının sanayicimize prim artışı şeklinde yansıdığını, sanayicimizin sigorta teminatı bulmakta zorlandığını biliyoruz.

Bu sorunların aşılması için sanayicilerimiz ve sigorta sektörünün ortak akıl ve işbirliği içinde çalışacağına olan inancımız tamdır.

Salgın dönemi de dahil olmak üzere aştığımız zorluklarda üretim çarklarının durmamasını nasıl önemsiyorsak, olağanüstü durumlarda da sanayicilerimizin ciddi maddi kayıplar yaşamamasını önemsiyoruz.

“Reel sektörün sigortalanabilir risklerinin önceden belirlenerek ilgili sigorta araçlarıyla korunmasını sağlamak için gerekli tedbirleri almaya hazırız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu