Ekonomi

Monday.com Hisseleri Olumlu Dördüncü Mali Çeyrek Sonuçlarına Rağmen Düşüyor

Pazartesi.com (MNDY (NASDAQ: MNDY)) Proje yönetimi yazılımı konusunda uzman şirketin 2023 Mali Yılı dördüncü çeyreği ve mali yılın tamamına ilişkin mali sonuçlarını açıklamasının ardından Pazartesi günü piyasa açılışından önce hisseler yaklaşık %9 düştü.

Şirket, hisse başına 0,44 dolar kazanç bildirdi ve analistlerin ortalama tahmini olan 0,32 doları aştı. Bildirilen gelir, 197,95 milyon dolarlık beklentilerin üzerinde 202,6 milyon dolar oldu.

Buna ek olarak Monday.com, likit varlıklarında önemli bir artış göstererek önceki yıla kıyasla %26 artışla 1,12 milyar dolara ulaştığını duyurdu.

Müşteri sayısı da önceki yıla göre %56 artış göstererek önemli ölçüde arttı ve yıllık yinelenen gelire (ARR) 50.000 dolardan fazla katkıda bulundu.

GAAP dışı faaliyet marjı, bir önceki mali yıldaki negatif %9’a kıyasla önemli ölçüde artarak %8’e yükseldi ve bu yıl için tarihi bir yüksek seviyeye ulaştı.

İleriye baktığımızda, Monday.com 2024’ün ilk çeyreğine ilişkin gelirinin 207 milyon ila 211 milyon dolar arasında değişeceğini tahmin ediyor; bu da analistlerin ortalama 208,8 milyon dolarlık varsayımına uygun.

Şirket, 2024 yılının tamamında gelirlerin 926 milyon dolar ile 932 milyon dolar arasında olmasını bekliyor; bu da 927,5 milyon dolarlık ortalama tahmine yakın.

Monday.com’un Mali İşler Direktörü Eliran Glazer, “2023’ü dördüncü çeyrekte güçlü sonuçlarla kapattık ve büyüdükçe sürdürülebilir büyüme ve kârlılık elde etme kapasitemizi gösterdik” dedi.

“Devam eden ekonomik ve jeopolitik belirsizliklere rağmen, gelirimizi artırmaya ve pazar payımızı genişletmeye odaklanmaya devam ederek bu olumlu trendi 24 Mali Yılda ve gelecekte de devam ettirebileceğimizden eminiz.”

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

arabanajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu