Ekonomi

Öğle Hisse Senedi Hareketleri: Estee Lauder, Eli Lilly ve Diğerleri

Investing.com — ABD’nin önde gelen hisse senedi endeksleri, artan tahvil getirilerinin piyasa güveni üzerinde baskı yaratması ve yatırımcıların Federal Rezerv Lideri Powell ve diğer yetkililerin yorumlarının ardından Federal Rezerv’in Mart ayında faiz oranlarını düşüreceği beklentilerini azaltmasıyla Pazartesi günü düştü.

Bugün ABD piyasasında yaşanan önemli hisse senedi hareketlerinden bazıları şöyle:

Boeing Company (BA) hisseleri, havacılık üreticisinin yaklaşık 737 uçağın gövde yapısındaki yeni bir sorunun teslimatlarda kısa vadeli aksamalara neden olabileceğini söylemesinin ardından %1,6 düştü.

McDonald’s Şirketi (NYSE: MCD ) hisseleri, şirketin dördüncü çeyrekteki satış büyümesinin kısmen Orta Doğu’daki çatışmaların ABD dışındaki işlerini etkilemesi nedeniyle finansal analistlerin varsayımlarını karşıladığını bildirmesinin ardından %3,5 düştü. Ancak fast-food şirketi, 2024 yılında faaliyet kar marjının %45 ile %50’nin biraz altında olacağını tahmin ederek, tahminin üst sınırında önceki yılın %45,7’sine kıyasla potansiyel bir artışa işaret etti.

İnşaat ekipmanı üreticisi Caterpillar Inc., ABD sanayi ekonomisinin sağlığının bir göstergesi olarak kabul ediliyor. (CAT), dördüncü çeyrek için analist tahminlerinin üzerinde bir seviyede hisse başına düzeltilmiş kazanç raporunun ardından yüksek fiyatların satış hacmindeki düşüşü telafi etmesiyle hisseleri %1,3 arttı. Şirketin hisse senedi fiyatı ABD’de piyasa açılmadan önce yükseldi.

Catalent Inc. (CTLT) hisseleri, Novo Nordisk’in ana şirketi Novo Holdings’in, ilaç üretim hizmetleri sağlayıcısını 11,5 milyar dolara satın almayı kabul ettiğini açıklamasının ardından %9,8 arttı.

Estee Lauder Companies Inc. (EL) hisse senedi fiyatı, kozmetik şirketinin kapsamlı yeniden yapılandırma planının bir parçası olarak 3.000’e kadar kişiyi işten çıkaracağını açıklamasının ardından %13 arttı.

Everbridge Inc. . (NASDAQ: EVBG) hisseleri, yazılım şirketinin Amerikalı özel sermaye şirketi Thoma Bravo tarafından yaklaşık 1,5 milyar dolar nakit karşılığında satın alınacağı haberi üzerine %18 arttı.

Cano Health Inc. (CANO) hisseleri, sağlık hizmeti sağlayıcısının Pazar günü geç saatlerde Bölüm 11 uyarınca iflas ilan etmesinden sonra düştü ve ardından işlemler askıya alındı.

Haynes International Inc., korozyona dayanıklı alaşım üreticisi. (HAYN) hisseleri, İspanyol çelik şirketi Acerinox tarafından satın alınma konusunda anlaşmaya varılmasının ardından %6 değer kazandı.

Air Products and Chemicals Inc. (APD) hisseleri, endüstriyel gaz şirketinin ilk çeyrek kazançlarının beklentilerin altında kaldığını açıklaması ve yıllık düzeltilmiş hisse başına kazanç varsayımını düşürmesinin ardından %14 oranında değer kaybetti.

Onsemi (ON) hisseleri, yarı iletken şirketinin dördüncü çeyrekte hem gelir hem de gelir beklentilerini aşan mali sonuçlar açıklamasının ardından %8 arttı. Gelecekteki mali rehberlik analist varsayımlarının altında olmasına rağmen, mali uzmanlar tarafından başlangıçta korkulandan daha iyi olarak değerlendirildi.

Zscaler Inc. (ZS) hisseleri, şirketin, idari liderlikte önemli bir değişiklik olarak algılanan Operasyon Direktörünün ayrıldığını duyurmasının ardından %5,4 düştü.

GlobalFoundries Inc. (NASDAQ: GFS) hisseleri, finansal hizmetler şirketi JPMorgan (NYSE: JPM Hisse senedi notunu ‘fazla kilolu’dan ‘nötr’e değiştirdikten ve fiyat hedefini 65,00 dolardan 56,00 dolara düşürdükten sonra %5 düştü. Mali analistler hisse senedinin performansının muhtemelen segmentteki emsallerine benzer olacağına inanıyor.

Eli Lilly and Company’nin (LLY) hisseleri, diyabet ilacı Mounjaro’nun sınırlı sayıda bulunabileceğine ilişkin raporların etkisiyle %5,8 arttı. Mounjaro’nun aynı aktif maddeyi içeren ve kilo kontrolü için onaylanmış eşdeğer ilacı Zepbound, şu anda Gıda ve İlaç İdaresi’nin eksiklik veri tabanında listelenmiyor.

MorphoSys AG (MOR) hisseleri, Reuters’in ilaç şirketi Novartis AG’nin (NVS) MorphoSys’i satın almak için müzakerelerin son aşamalarında olduğunu bildirmesinin ardından %40 arttı.

Tesla Inc. (TSLA) hisseleri son 30 gündeki %25’lik düşüşüne ek olarak %5’lik bir düşüş daha sürdürdü. Şirketin “muhteşem yedi” olarak adlandırılan hisselerden biri olma durumu sorgulanıyor.

Louis Juricic’in ek raporlaması

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla ayrıntı için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

yigilcahaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu