Teknoloji

Toyota Yaris satışları 10 milyonu geçti

Toyota’dan yapılan açıklamaya göre markanın her neslinde büyük ilgi gören ve birçok ödül kazanan Yaris modeli, değerli bir kilometre taşını daha geride bıraktı. Özellikle salgın sonrası otomotiv sektörünü etkileyen üretim ve tedarik sorunlarına rağmen Yaris tüm dünyada 10 milyon satışı aşmayı başardı.

Yaris bu başarı ile Corolla, Camry, RAV4, Hilux ve Land Cruiser gibi sekiz haneli rakamlara ulaştı. “efsane Toyota modelleri”ortasında yerini aldı.

10 ÜRETİM MERKEZİ VAR

Toyota Yaris, lansmanından bu yana istikrarlı bir şekilde Avrupa’nın en çok satan modellerinden biri olmaya devam ediyor. Dördüncü nesliyle satışa sunulan Yaris, genişleyen çalışma ailesiyle farklı müşteri profillerine ve beklentilerine cevap veriyor.

2022 yılında Türkiye’de satışa çıkan Yaris Cross, SUV tarzıyla ailenin müşteri portföyünü genişletti. İlk nesil Yaris’in tanıtıldığı 1999 yılından bu yana Yaris ailesinin Avrupa’daki toplam satışları 5 milyon 155 bin adeti aştı. Ancak geçen yıl, Yaris serisi Toyota’nın Avrupa satışlarının üçte birinden fazlasını temsil ediyordu.

Yaris ayrıca dünya standartlarında bir Toyota modeli haline geldi. İlk olarak 1999 yılının başında Japonya’da üretilmeye başlanan Yaris’in şu anda Japonya’da Brezilya, Çin, Tayvan, Endonezya, Malezya, Pakistan, Tayland, Fransa ve Çek Cumhuriyeti’nin de aralarında bulunduğu 10 üretim merkezi bulunuyor.

Yaris, Avrupa’da 2001 yılından beri üretilmekte ve toplam Yaris üretimi 4,6 milyon adedi aşmıştır.

haberagli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu