Sağlık

türk kahvesi ne zaman içilir Aç karnına kahve israf mı?

Tüketmeyi sevdiğimiz Türk kahvesini tükettiğimiz ölçü aralığı kadar tükettiğimiz zaman miktarı da değerlidir. Sağlığımız için günün her saati kahve içmek uygun olmayabilir. Bazıları sabahları şekersiz ve sade içilen kahvenin sağlığa faydalı olduğunu savunurken, bazıları da israf olduğunu düşünüyor. Tüm bu soruların cevapları bu yazıda…

KAHVE İÇMEK TEHLİKELİ Mİ?

Kahve, içeriğindeki güçlü antioksidanlar sayesinde sağlığımız için pek çok noktada faydalıdır. Kılcal damarlardaki kan akış hızında %30 artış sağlar, hafızayı güçlendirir, kalori yakımını hızlandırır, depresyon oranını azaltır, karaciğer ve kalp hastalıklarını düzeltir, ağrıları azaltır ve tip 2 Diyabet riskini önler.

Günde ortalama 300-400 mg kafein genellikle sağlıklıdır. (500 mg’dan fazla alınmamalıdır). Kahvenin çeşidine göre değişmekle birlikte ortalama bir fincan kahve 80 – 200 mg kafein içerir. Gün içerisinde ortalama 3-4 fincan kahve içilebilir.

ÇOK KAHVE İÇMEK…

Tüm bu faydaların dışında kahveyi fazla tüketmek elbette çok israftır. Kafeinin de yüksek dozlarda tüketilmesi uyku bozukluklarına, uykusuzluğa ve kaygıya neden olur. Bunların dışında fazla kafein yüklenmesi de Kalsiyum ve Demir emilimini yavaşlatır.

BİR DÜZENLEMEDE KAHVE İÇMEK

Vücudumuz tükettiği besinleri sindirmek için midede hidroklorik adı verilen bir asit salgılar. Ne kadar uzun süre aç kalırsak, bu asit o kadar çok salgılanır. Artık tok olmayan boş bir mide, artan asitliği nötralize edecek herhangi bir besin bulamıyor. Midenin şu anki durumu bu durumdayken aç karnına çok kahve içmek zamanla kronik hazımsızlık, mide ekşimesi, mide ekşimesi, reflü, ülser vb. rahatsızlığa neden olur.

ZAYIFLATIR MI?

Kilo vermek isteyenlerin sıklıkla tercih ettiği kahve, yağlarından kurtulmak isteyenler için de oldukça başarılı sonuçlar veriyor. Metabolizmayı hızlandıran kahve çeşitleri şekersiz tüketildiği takdirde diyet listelerine büyük katkı sağlar. Beslenme uzmanları, diyet yapanların öğün aralarında şekersiz ve kremasız kahve içmelerini öneriyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu