Ekonomi

Mansur Yavaş: ”Şimdi yeni başlangıçlar zamanı”

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 2024-2029 yılları arasında hayata geçireceği projelerini düzenlenen tanıtım toplantısında Ankaralılara anlattı.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, halkın gözünü boyamak için değil, derdine derman olmak için çalıştıklarını belirterek “İnsanlarımıza hayaller satmak için değil, onlarla birlikte hayaller kurmak için çalışıyoruz. Birlikte oturup birlikte düşünmek, sonra da bu çalışmalarımızı adım adım hayatın içine katmak için çabalıyoruz. Aklı başında, ahlaka uygun, geleceğe umut olacak işler yapmanın derdindeyiz.” ifadelerini kullandı.

5 yıl önce olduğu gibi bugün de en büyük projesinin insan olduğunu vurgulayan Yavaş, “Bu kentte hiç kimse aç ve açıkta kalmayacak, hiçbir çocuk yatağa üşüyerek girmeyecek, hiçbir çocuk eğitiminden mahrum kalmayacak, bir elin verdiğini diğer el görmeyecek.” diyerek başladıkları sosyal destekleri 2024 yılında yüzde 70 oranında artıracaklarını söyledi.

6 Şubat depreminin ardından Ankara nüfusunda yoğun bir artış yaşandığını söyleyen Yavaş, yeni dönemde 28 adet katlı kavşak, 4 ana bulvar ve 2 adet tünel projesi ile Ankara trafiğini daha da rahatlatacaklarını ifade ederek 51,33 kilometre olan 5 yeni metro projesini de hayata geçireceklerini bildirdi. Yavaş, yüzde 10’u elektrikli bin adet yeni otobüsü Ankara’ya kazandıracaklarını ifade etti.

Başkan Yavaş, “Sizler de kentimizi hak ve adaletle bir beş yıl daha yönetmeye hazır mısınız?” diye sorarak şunları söyledi:

Hibya Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu