İş

Mali müşavirler acil destek bekliyor

Nurdoğan ARSLAN ERGÜN

Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde 55 meslektaşını kaybeden ve 1.400 işyerinin yıkıldığı 11 ilde 9.835 mali müşavir rastgele bir destek paketine dahil edilmemekten şikayetçi. İşini kaybeden mali müşavirler KOSGEB’den acil takviye talep ediyor.

Büyük yıkıma neden olan depremde 1.400 mali müşavirliğin kullanılamaz hale geldiğini anlatan Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Başkanı Emre Kartaloğlu, bölgede çok sayıda mali müşavirliğin faaliyet gösterdiğini bildirdi. orta ve hafif hasar görmüştür.

TÜRMOB çatısı altındaki meslek mensuplarının yaklaşık yüzde 10’unun deprem bölgesinde çalıştığını kaydeden Kartaloğlu, “Deprem bölgesinde 11 ilde 9 bin 835 meslek mensubumuz var. Bunların 5.836’sı serbest meslek sahibi yani büro faaliyetlerinde bulunuyor. 3 bin 999’u ise bir işyerinde bakmakla yükümlü olunan kişi olarak çalışıyor” dedi.

İşyerleri yıkılan veya zarar gören mali müşavirlik ofisleri için herhangi bir takviye ve kredi paketi açıklanmadığını ve bu taraftaki taleplerinin karşılanmadığını belirten Kartaloğlu, “Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme tarafından acilen uygulamaya konulacak destek ve Destek İdaresi, muhasebe meslek mensuplarının da acil durum desteğinden faydalanmasını sağlayacaktır. Bunu talep ediyoruz” dedi.

Bölgeye sağlanan kredi ve teşviklerden tüm kesimlerin yararlanması gerektiğine dikkat çeken Kartaloğlu’na göre, bölgenin canlandırılması ve kalkınması için tüm paydaşlarla birlikte değerlendirilmesi gerekiyor. Kimseyi geride bırakmayacak politikalar ve vakıflar hayata geçirilmelidir.

Emre Kartaloğlu’na göre afet bölgesinde ticaret ve sanayinin canlanması ve devletin bu bölgede alacağı ekonomik tedbirlerin hayata geçirilebilmesi için muhasebe ve mali müşavirlik bürolarının yeniden faaliyete geçmesi gerekiyor.

“Bölgede sağlıklı bir yaşamın yeniden tesis edilmesi için mali müşavirlere önemli görevler düştüğünü” söyleyen Kartaloğlu, “Bu nedenle mali müşavirlerin sunduğu hizmetler bölgenin canlanmasında önemli bir işlev görüyor.

İşletmelerin kredilerden yararlanmaları da dahil olmak üzere, devletin mali alana ilişkin her kararının sahada uygulanabilmesi ve faaliyetine devam eden işletmelerin sürdürülebilirliğinin sağlanması için öncelikle Bölgede mali müşavirlik faaliyetlerinin tam olarak etkinleştirilmesi.

TÜRMOB’dan ‘Meslektaşım olur musun?’

TÜRMOB olarak depremden etkilenen 11 ilde oda başkanları ve profesyonellerle iletişime geçerek kayıp ve hasarın boyutlarını ortaya koyduklarını kaydeden Emre Kartaloğlu, şu bilgileri verdi: İnsanları ağırlamayı mümkün kıldık.

Konutları depremden etkilenen meslektaşlarımızın barınma ihtiyaçlarını karşılayabilmeleri için ‘Barınma İhtiyacına Destek’ projesini hayata geçirdik.

Meslektaşım Olur musun projesi ile çalışma arkadaşlarımızın çalışma hayatına destek olduk. Üyelerimiz arasında bağış kampanyası düzenleyerek, deprem felaketinde evi veya iş yeri zarar gören meslek mensuplarının dul ve yetimlerine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’ndan nakdi yardımda bulunuyoruz.”

Katraloğlu, çalışma arkadaşlarının işlerine devam edebilmesi için muhasebeye konteyner gönderdiklerini belirterek, satın alma süreçlerini tamamladıkça göndermeye devam edeceklerini belirtti.

haber-besikduzu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu