Haber

KİGDER’den anlamlı mesaj

Mehmet UZEL (KAYSERİ İGFA)
KİGDER Lideri Dr. Sema Karaoğlu, 23 Nisan münasebetiyle bir açıklama yaptı. Karaoğlu, “23 Nisan 1920’de TBMM’nin kuruluşunun 103. yıl dönümünü kutluyoruz. ve Çocuk Bayramı.Bu özel gün, Türk tarihinin ve Türkiye Cumhuriyeti’nin en değerli kilometre taşlarından biridir.Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temellerinin atıldığı bir gündür.Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temeli demek, Türk halkı egemenliğine sahip çıkmış ve yabancı işgalcilere karşı direnişe başlamıştır.Atatürk’ün dediği gibi “Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir” ve Türk halkı bu sözle bağımsızlığını kazanmıştır.”

Karaoğlu, “Bugün Türkiye’nin tam bağımsızlığı bu tarihi çaba sayesinde gerçekleşmiştir. Türkiye’nin bağımsızlığı sadece Türk milleti için değil tüm dünya için değerlidir. Evrensel değerlerin olduğu kadar haklarının da temellerini oluşturmuştur. TBMM’nin açıldığı bu gün aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak da kutlanmaktadır.Atatürk, çocukların ülkenin geleceği olduğunu ve onların eğitimine önem verilmesi gerektiğini söyleyerek 23 Nisan’ı çocuklara hediye etmiştir. Bugünün anlamı ve önemi, Türk milletinin bağımsızlık mücadelesini hatırlatırken, gelecek nesillerin de bu çabayı sürdürmesi gerektiğini vurgulamaktadır.Sevgili çocuklar, unutmayalım. bugünün anlam ve önemini idrak ederek ülkemizin geleceği için hepimizin çalışması gerektiğini, TBMM’nin kuruluşunun 103. yılını kutlarken hep birlikte geleceğe umutla bakalım. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız Kutlu Olsun!”

Ramazan Bayramınız Kutlu Olsun

KİGDER Başkanı Dr. Sema Karaoğlu da Ramazan Bayramı’nı kutladı. Karaoğlu, “Ramazan Bayramı’nın insanlığa sağlık ve sıhhat getirmesini diliyor, inançların, dilin, cinsiyetin, ırkın gölge düşürmeyeceği günlerin özlemiyle tüm vatandaşlarımızın Ramazan Bayramı’nı en içten dileklerimle kutluyorum. kardeşliğimiz, toplumun her kesiminin birbirine kucak açacağı, dini değerlerimizin siyasi çıkarlar için kullanılmayacağı, toplumdaki adalet duygusunun zedelenmeyeceği bir zaman olacaktır’ diyerek sözlerini tamamladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu