Haber

Gençosman Killik: “Bugün itibari ile ‘Demokrasi Bileti’ Kampanyasını başlatıyoruz. Hedefimiz Tüm Gençlerimiz Sandığa Gitsin”

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, üniversite öğrencilerinin kentlerine gidip oy kullanabilmeleri için Türkiye Tanıtma, Araştırma, Demokrasi ve Laiklik Vakfı (TÜLOV) ortaklığıyla geliştirilen “Demokrasi Bileti” sistemini tanıttı. Killik, “Bu kampanya ile amacımız tüm gençlerimizin sandığa gitmesini ve iradesini ortaya koymasını sağlamaktır. Gençlere diyoruz ki unutmayın, değişim sizin elinizde. Bugün yaptığımız şey, sizin önünüzdeki tüm engelleri kaldırmak. sandık başına gidiyor.”

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, bugün CHP Genel Merkez’de “Demokrasi Bileti” sisteminin tanıtımına ilişkin açıklama yaptı. Killik dedi ki:

“HÜKÜMET HER SORUNDA OLDUĞU DEPREMİN DE FARZINI GENÇLER ÖZELLİKLE HALKIN ÜZERİNE KESMEKTEDİR”

“‘Demokrasi Bileti’ ihtiyacını doğuran koşullardan bahsetmiştik. Bugün Cumhuriyet Halk Partisi olarak oluşturduğumuz sistemi tanıtacağız. Ama önce neden böyle bir kampanyaya ihtiyaç duyulduğunu kısaca hatırlayalım. İktidar korkuyor. gençlerin, özellikle eğitimli gençlerin, üniversitelerin kültürü, öğrencilerin fikirleri, yüreklerinde korku, biliyorlar ki gençler isterse her şey değişir, gençler özgür olursa Türkiye gelişecek.Korktukları şey de gerçekleşecek.Haziran’dan Mayıs’a kadar olan seçimlerin geri çekilmesinin tek sebebi öğrencilerin ikamet sorunu nedeniyle oy kullanmada sıkıntı yaşamalarıydı.Üstelik 6 Şubat’ta yaşanan felaketi yaşadık. “Bütün dertlerde olduğu gibi beyin sarsıntısı da halka, özellikle de gençlere ödendi. Önce eğitimi bırakmayı düşündüler. Sonra online, hibrit, yüz yüze, kimsenin ne yaptığını bilmediği bir ortamda derken kaotik bir süreç ortaya çıktı. Bunların hepsinin bir hedefi var. Gençleri sandıktan uzaklaştırmak.” .Çünkü gençlerin kime oy vermeyeceğini çok iyi biliyorlar.

“‘DEMOKRASİ BİLETİ’ KAMPANYASINI BUGÜN UYGULUYORUZ”

Bu sis bulutu içinde kalan öğrenci arkadaşlarımızın bugün bir derdi daha var. Beceriksiz hükümetin yarattığı ekonomik krizde bir kahve için bile uzun uzun düşünen binlerce öğrenci otobüs bileti alacak parayı bulamıyor. Otobüs bileti alarak oy kullanmaya gitmeniz gerekiyor ama biletler çok değerli. Öğrencilerin ekonomik gücü bunu karşılamaya yetmiyor. Sevgili gençler, sorunlarınızın ve içinde bulunduğunuz karamsarlığın farkındayız. Cumhuriyet Halk Partisi Gençlik Kolları olarak her zaman yanınızda olduk, sorunlarınıza çözüm bulmayı kendimize misyon edindik. Bugün bu büyük eksikliği ortadan kaldırmak için başlattığımız çalışmaları tamamladığımızı duyurmaktan mutluluk duyuyorum. Yaşadığınız şehre gitmenizi ve 14 Mayıs’ta yapılacak seçimlerde oy kullanmanızı engelleyen ekonomik engelleri ortadan kaldırmak amacıyla TÜLOV’un prestijiyle ‘Demokrasi Bileti’ kampanyasını başlatıyoruz. Bu kampanya ile amacımız tüm gençlerimizin sandık başına gitmesini ve iradesini ortaya koymasını sağlamaktır. İktidar gençleri sandıktan uzaklaştırmaya çalışsa da biz gençleri sandığa taşıyacağız. Bu harekete öncülük etmekten gurur ve onur duyuyoruz.

“KAMPANYA SADECE PARTİ ÜYELERİ İÇİN DEĞİL, HERKES İÇİNDİR”

Bizi en çok sevindiren bahislerden biri şudur: Biz bu kampanyayı partililerimiz için değil, tüm vatandaşlarımız için yapıyoruz. Bunu sadece kendi seçmenimiz için, tanıdığımız ve tanıdığımız insanlar için yapmıyoruz. “Ülkemin geleceği için sözüm var, oyum” diyen herkes için yapıyoruz. Çünkü CHP varsa herkes için vardır.

“ÖĞRENCİLER SADECE E-DEVLET’TEN ALDIĞI ÖĞRENCİ BİLETİNİ SİSTEME YÜKLEYECEK VE GİDECEĞİ ŞEHİR SEÇECEK”

Öğrencilerimizin e-devletten alacakları öğrenci belgesi yeterlidir. Seçmen kütük adreslerinden nereye gideceklerini görebiliyoruz ve anlık olarak sistemle eşleştirebiliyoruz. Gençlere şunu söylüyoruz: Unutmayın, değişim sizin elinizde. Bugün yaptığımız şey, sandığa gitmenizi engelleyen tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmaktır. Ancak 14 Mayıs’ta sizlerin de desteğiyle bütün dertlerin kaynağı olan AK Parti hükümetini yeneceğiz. Sayın Kemal’in Cumhurbaşkanlığında görüşmek üzere.”

Kaynak: ANKA / Yeni

altinozu-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu