Haber

FATİH’TE PİTBULLU İLE ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN POLİS’E 10 YIL 10 AY HAPİS

İlk duruşmada, FATİH’te iki pitbull cinsi köpekle yürüyen üç kişiyle omuz omuza verme meselesi üzerine tartıştıktan sonra Poyraz Gelener’i arkadan vurarak öldürdüğü iddiasıyla gözaltına alınan polis memuru Kadir A. hakkında karar çıktı. Mahkeme, polis Kadir A.’yı “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

Fatih’te 6 Aralık 2022’de tartıştığı pitbull grubundan Poyraz Gelenler’i kaçarken tabancayla yaralayarak öldürdüğü iddia edilen polis memuru Kadir A., ​​İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Tutuklu sanık Kadir A. duruşmaya getirilirken; Merhum Poyraz Gelener’in ağabeyi Seyfullah Gelener de hazır bulundu.

“KÖPEĞİ GÖRDÜĞÜMDE PANİK OLDUM”

Sanık Kadir A., ​​savunmasında, “Aksaray tramvayından indim. Yenikapı istikametine hatasız yürüdüm. 200-300 metre ileride karşıdan 3 kişi ile pitbull köpekleriyle geliyordu. Kaldırımın sağında yürüyordum. Köpekleri görünce yolumu değiştirmekten başka çarem olmadı. Köpeklerin hiçbirinde tasma yoktu. Köpeği görünce panikledim. Sonra ‘gidiyorum, gidiyorum’ dedim. Gidiyorum, ‘Polisim olma’ dedim. Bana bıçağını gösterdi ve köpeklerin üzerime saldırmasını sağladı” dedi.

“BİR KÖPEK ZİNCİRLİ, DİĞERİ TAVSİYE EDİLİR”

Kendini korumak için havaya 3 el ateş ettiğini söyleyen Kadir A., ​​”Havaya 3 el ateş ettim. Daha sonra kişi yaralandı. Yaralı olduğunu görünce 112’yi aradım. 10-15 dakika geçti yolda bir aracı durdurdum. Vatandaş ‘Ambulansı bekleyelim’ dedi” dedi. Arıkan, olay günü sivil giyimli olduğunu ve hakimin sorusu üzerine iş yerinin olay yerine 250-200 metre uzaklıkta olduğunu ifade etti. Sanık polis, köpeklerden birinin zincire sahip olduğunu belirterek, “Zincir uzundu. Uzun da olsa bana saldırabiliyordu. Bir tanesi tamamen soğuktu. Köpekler havlayıp üzerime saldırınca çok korktum. Çarpıştık. Afgan olan ‘Bak, ileri bak. ben’ dedi.

ÖLÜMÜN KARDEŞİ: “ADALETİN YERİNE GEÇMESİNİ İSTİYORUM”

Merhumun ağabeyi Seyfullah Gelener olayı görmediğini belirterek, “Ağabeyim yaklaşık 15 yıldır esnaflık yapıyor. Bahsettiği köpeklerden biri eğitimli diğeri yavruydu. Saldırgan hayvanlar değillerdi. Afgan Mesut’tan duyduğuma göre abim bu kişiyle tartıştıktan sonra köpekleri demire bağlamış. Bu kişi kardeşimi bilerek ve isteyerek öldürmüş. Bu kişinin kardeşimi kasten ve kasten öldürdüğünü söylemişsem bile. polisti, öldürme kasten durur. Polis durdursa da öldürme durur. “Hükümet görevlisi vatandaşını öldürmez. Tanıklar, zanlının alkollü olduğunu söyledi. Ben şikayetçiyim, adaletin yerini bulmasını istiyorum.”

TANIK: “KÖPEKLER BAĞLANDI”

Duruşmada olay sırasında orada bulunan ve yaralanan Basir Ahmad Poyalzai tanık olarak dinlendi. Poyalzai, olay günü köpek gezdirdiklerini, sanığın omzuna vurduğunu ve tartışmanın başladığını belirterek, “Kıyıdan geliyorduk. Ben önden diğer arkadaşlarım geliyordu. Omuz omuza geldik. Özür diledim. Silahı gördük ve kaçtık. 7-8 el ateş etti.” Bizi doğrudan vurdu, köpeği değil. Havaya ateş etmedi.”

İKİ KURŞUN DA KATLEDİ

Adli tıp raporunu okuyan hakim, maktulün vücuduna isabet eden iki kurşunun tek başına ölümcül olduğunu, iç kanama nedeniyle hayatını kaybettiğini belirtti.

Savcı: “KAÇIŞA ATIŞ YAPTI, HUKUKİ SAVUNMASI YOK”

Duruşmada temele ilişkin mütalaasını açıklayan savcı, maktule isabet eden iki kurşunun da öldürücü olduğunu belirterek, tutanakta sanığın uzaktan ateş ettiğinin belirlendiğini, maktul yönündeki savunmasının prestij olmadığını belirtti. Savcı, sanığın olay sırasında 7 el ateş etmesi, maktulün arkasından ateş etmesi ve kaçmaya çalışan mağduru hedef alması nedeniyle hukuki savunma kararlarının uygulanamayacağını belirtti.

Kanında uyuşturucu madde olduğu öğrenilen maktulün ilk yumruğu sanığa atması talep edilirken, sanığın “haksız tahrikle kasten öldürme” hatasından cezalandırılması istendi.

“İMUTSUZUM”

Son sözü sorulan sanık Kadir A., ​​”Olaydan dolayı özür dilerim” dedi. Sanık avukatı Süleyman Kaya, “Müvekkilimin kastı öldürmek değildi.

Şikayetçi tarafın avukatı Gürür Akçay, “Sanık olayı doğru anlatmıyor. Buradaki olay kasten öldürmedir ve cezasında indirim yapılmamalıdır” dedi.

UNUTULMAZ SÜRÜCÜLER VE BÜYÜK DEVLET İNDİRİMİ UYGULANDI

Mahkeme heyeti sanık Kadir A.’yı “haksız tahrik altında kasten öldürme” suçundan haksız tahrik ve yeterli şart indirimi uygulayarak 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırdı.

İddianame

İddianamede, 6 Aralık 2022’de İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne Fatih’te kurşun yarası ihbarı geldiği, olay yerine giden ekiplerin kaldırımda yaralı halde yatan bir kişiyle karşılaştığı belirtildi. Poyraz Gelener’in (25) yerde yattığı, biri Afganistan uyruklu iki arkadaşının ateş eden polis memuru Kadir A.’nın (28) olduğu kamera kayıtlarından yapılan incelemede, olay yerinde bulunan iki pitbull köpeğinin Gelener’le akraba olduğu belirlendi. Merhumun yanında bulunan Afgan Ahmad Poyalzai, kaldırımda sanıkla omuz omuza olduğunuzu, bunun üzerine özür dilediğinizi, kurbanın köpeğin zincirlerini kendisine vererek sanığa yumruk attığını ve sanığın yere düştüğünü bildirdi. Edinilen bilgiye göre, maktulün vücudunun iki yerine kurşun isabet ederek öldürüldüğü belirtilirken, “haksız tahrik altında kasten öldürme” hatasından 12 yıldan 18 yıla kadar hapis cezası istendi.

golkoyajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu