Haber

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan’da depremzedelerin çocuklarını kabul etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Cumhuriyetimizin yeni asrını Türkiye Asrı yaparak, deprem şehitlerimize ve onların emanetlerine olan vefamızın karşılığını ödeyebileceğimize inanıyorum. birlik, beraberlik ve kardeşlik içindeler. Allah’ın izniyle 6 Şubat depremlerinin izleri de aynı. Sileceğiz.” söz konusu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı vesilesiyle, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer ve deprem bölgesinden İstanbul’da eğitimlerine devam eden çocukları Dolmabahçe Çalışma Bürosu’nda kabul etti.

Misafirlerini tek tek karşılayan Erdoğan, yerini Hatay Kırıkhan’dan gelen ve İstanbul’da öğrencilik hayatına devam eden 5. sınıf öğrencisi Akif Uçar’a bıraktı.

Erdoğan burada yaptığı konuşmada 21 yıldır gece gündüz çalıştıklarını ve ülkeyi getirdikleri düzeyi Türk Yüzyılı ile taçlandırmak istediklerini, bunun için yoğun bir hazırlık ve çaba sarf ettiklerini söyledi.

Boğaziçi’nden geçen TCG Anadolu gemisi gibi birçok projeyi ülkemize kazandırmaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade eden Erdoğan, “Tabii hayatın akışında başarılar ve kazanımlar kadar felaketler ve kayıplar da yaşanabilir. Geçtiğimiz şubat ayında yaşadığımız deprem felaketlerinde böyle bir üzüntü yaşadık, “Hayatını kaybeden 50 binin üzerinde vatandaşımız sevdiklerini geride bıraktı. Bu depremlerde yakınlarını kaybedenler var. Ebedî âleme göç eden tüm kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.” sözlerini kullandı.

Beyin sarsıntısının yaralarını sarmak ve geride kalanlara sahip çıkmak için devletin ve milletimin tüm imkanlarını seferber ettiğini vurgulayan Erdoğan, “Aslında dün Kahramanmaraş’taydım, Nurdağı’ndaydım. Nurdağı’ndaki köy evlerini teslim ettik, “Hayatını kaybeden insanlarımızı geri getiremiyoruz. Ancak geride bıraktıkları emanetlere sahip çıkacağız. Cumhuriyetimizin yeni yüzyılını Türkiye’nin yüzyılı yaparak, deprem şehitlerimize ve emanetlerine olan bağlılığımızın karşılığını ödeyebileceğimize inanıyorum. Milletimiz başta birlik, beraberlik ve kardeşlik anlayışına sahip çıkarak nice sıkıntıları, saldırıları, afetleri atlatmıştır. Allah’ın izniyle 6 Şubat depremlerinin izlerini de aynı şekilde sileceğiz” dedi.

“Milletimizin size olan güvenini pekiştirmenizi istiyorum”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocuklara seslenerek, “Bilimin ve değerlerimizin ışığında kendinizi en iyi şekilde yetiştirerek milletimizin size olan güvenini pekiştirmenizi istiyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı bir kez daha kutluyorum. .Huzurunuzda milletimizin bütün evlatlarının gözlerinden öpüyorum.Mikrofonu Sayın Cumhurbaşkanımıza bırakıyorum.” söz konusu.

Bunun üzerine söz alan ve temsili Kabine Toplantısına başkanlık eden 11 yaşındaki Akif Uçar, Cumhurbaşkanı yerinde olsaydı ne yapacağını şöyle anlattı:

“Cumhurbaşkanımızın yerinde ben olsam, yani Cumhurbaşkanımız gibi nice yapılar yapardım. Milletimize çok sahip çıktı, bizi hiç yüzüstü bırakmadı. Bunu böyle yaptığı için kendisine teşekkür ediyorum. Diğer fikrim.” savunma sanayi yerlerini ve teknolojilerini ileriye taşımaktır ve bir başkası için şok oldum.” “Yaşadıkça evleri çok hızlı yaptırırdım. Uzay çalışmalarına ağırlık vereceğim. Otonom araçların çeşidini ve sayısını artıracağım. Akıllı yol sayısını artırıp trafik kazalarını azaltacağım. tıp alanında ve kanser ilaçlarının bulunmasını sağlamak.”

Temsilci bakanlar hayallerini ve hedeflerini anlattı

Uçar, konuşmasının ardından kabinede temsili bakanlara söz verdi.

Toplantıda Milli Eğitim Bakanını temsilen bir öğrenci de Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer kadar çalışacağını açıklayarak, Özer’in yurtta eğitim alanında herhangi bir eksiğinin olmadığını belirtti. ve kitap ve kırtasiye malzemeleri sağladıklarını.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Dizüstü bilgisayar da veriyor musunuz?” “Yapacağız” sorusunu yönelttiği temsilci Bakan’dan. Cevabını alınca, “Artık esasen siz gidince size vereceğiz. Milli Eğitim Bakanımız hepinize birer laptop verecek.” söz konusu.

Temsilci olarak gençlik ve SporBakan olan bir öğrenci, İstanbul Sancaktepe’de bir okul bahçesinde oynayan öğrencileri gördüğünü ve bu nedenle çim hokeyi sahası yaptıracağını söyledi.

Öğrenci, “Gaziantep Şehitkamil ilçesinde voleybol sahası yok, yaptırırdım” dedi. Erdoğan, “Şehitkamil’de voleybol sahası yok. Nasıl olur? Gençlik ve Spor Bakanımıza değil, buradaki olağan Milli Eğitim Bakanımıza diyelim, Milli Eğitim Bakanımız süratle okullarda basketbol ve voleybol sahaları yapsın” dedi. , okulların bahçelerinde bence.” dedi.

Bununla ilgili konuşan Bakan Özer, “Sayın Cumhurbaşkanı biz aslında tüm müsait bahçelerde yapıyoruz. Gençlik ve Spor Bakanlığımızdan da takviye alıyoruz. Ama o okullara tekrar bakalım efendim. Siz sipariş verin.” cevabı verdi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı temsilcisi olan öğrenci, hem çevrenin kirlenmemesi hem de iklimin değişmemesi için her parka geri dönüşüm kutuları koyacaklarını ve geri dönüşümü zorunlu hale getireceklerini belirtti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı’nı temsilen söz alan öğrencinin konuşma metnini henüz tamamlayamadığını söylemesi üzerine Erdoğan, “Şimdi çok değerli bir adım attınız. Ne yaptınız? Togg. Araba sende, akıllı arabayı sen yaptın. Sana ne kadar teşekkür etsek azdır. Artık yollarda Togg’lar var, akıllı araç.” dedi.

“TCG Anadolu’nun büyüğünü yapacağız”

Milli Savunma Bakanı temsilcisi olarak konuşan öğrenci, yerli ve milli savunma sanayisini artıracağını belirterek, “Gemimizi ve uçağımızı gördünüz. Bundan gurur duyuyorum. Bunlara daha çok önem vereceğim. Milli savunmamızı çok ilerletecek, bu gemi ve uçakların sayısını artıracağım.” söz konusu.

Başka bir öğrenci de kendisini Başkan sandığını belirterek şunları söyledi:

“İlk işim olarak Türkiye Futbol Federasyonu başkanını değiştirirdim. Çünkü Fenerbahçe’nin hakem sorunu var. Onun dışında dışarıdan daha çok silah ve uçak alırdım. Çiftçimize üretim anlamında destek olurdum. Mesela ben çiftçimize gübre, çiftçimize mazot desteği verirdim. Bunun dışında Togg aracımız Teknolojik açıdan çok güzel bir gelişme. Türkiye için güzel bir durum.”

Temsilci Başkan sıfatıyla konuşan öğrencinin, TCG Anadolu’yu seri üretip başka ülkelere satma hayalini dile getirmesi üzerine Erdoğan, “TCG Anadolu’yu İspanyollarla beraber yaptık. Ancak inşallah bundan sonra daha büyüğünü de yapacağız. Seri üretime geçmek o kadar kolay değil.Elbette güçlü bir ortak alacaksınız.Bunun üretimine onlarla birlikte başlayacaksınız.Mesela 5 yılımızı aldı.İspanyollarla biz bunu yaptık.Mesela Aynı şey, biz denizaltılarda yaşıyoruz. Bunu da yine yanımıza ortak alarak yapıyoruz. Ama şimdi daha büyüğünü sonsuza kadar yapalım. Umarım gerisi gelir.” dedi.

Cumhurbaşkanı’nın Togg’un pilinin Türkiye’de üretilmediğini ve bunun için fabrika açacağını söylemesi üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, Togg’un pilinin üretimi için mevcut fabrikada yeni bir fabrika inşaatına başladıklarını bildirdi.

“Karadeniz gazıyla dışa bağımlılıktan kurtuluyoruz”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı adına konuşan bir öğrenci, “Enerji Bakanı olarak elektriğin plan ve programlara uygun olarak üretilmesini ve uygun yerlerde kullanılmasını sağlayacağım. ülkemizin her türlü yenilenebilir, nükleer ve kömüre dayalı enerji ihtiyacını karşılamak üzere hayata geçirilmiştir.” ifadeleri kullandı.

Bunun üzerine Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ama ben iktidarda biliyorum, çok çalışkansınız. Hele şimdi siz Karadeniz gazını çıkardınız, biz şimdi Karadeniz gazında ne yapıyoruz, yavaş yavaş dışa bağımlılıktan kurtuluyoruz. ” dedi.

Öğrenci, “Enerjide tam bağımsızlık kazanıyoruz” dedi. Erdoğan yaptığı değerlendirmede şunları söyledi:

“Sayın Bakanım bu muhalefet bizim dilimizi anlamıyor. Biz bunları ne yapacağız? ‘Gazı bulduk.’ ‘Nerede’ diyorlar. Karadeniz’de Filyos’ta Şimdi onlara sormak lazım Haritada Filyos’u göster ey muhalefet Bilmiyorlar Filyos nerede Zonguldak’ta Biliyorsunuz Bakanımız Mahmut Bey de oradaydı. Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Rektörü Prof.

Adalet Bakanı temsilcisi olarak söz alan bir öğrenci, ülkede daha fazla adaleti sağlayacağını ve yeni adalet sarayları inşa edeceğini ifade etti. Erdoğan, “Adliye saraylarını çoğaltalım. Ayrıca tabii ki savcı ve hakim sayısını da artırmak istiyorsunuz değil mi?” Öğrencinin sorusu üzerine “Evet.” cevabı verdi.

Cumhurbaşkanlığı danışmanı adına konuşan bir öğrenci, halkın ve okullarının ihtiyaçlarını araştırarak Cumhurbaşkanı’na ileteceğini belirterek, Sancaktepe Okulu’nda çim hokeyi kursu açmak istediğini ifade etti. çim hokeyi yarışları rekabete daha iyi hazırlanabilir.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı adına konuşan öğrenci, deprem bölgesinden başka şehirlere göç eden depremzedelere iş imkanı sağlamak amacıyla Çalışma Bakanı olmak istediğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı’nı temsilen öğrenci, güç kaynaklarının geliştirilmesi için elinden geleni yapacağını belirterek, “Lütfen enerji kaynaklarını daha iyi kullanarak daha iyi bir geleceğe yol verelim.” ihbarını verdi.

“Eğitimde fırsat eşitliğinin pekişmesi için çok önemli destekler sağladınız”

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Bakanlar Kurulu’nda temsili bakanların söz almasının ardından yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’a kabulünden dolayı teşekkür etti.

AK Parti hükümetleri döneminde her zaman en büyük bütçenin eğitime ve gençlere ayrıldığını vurgulayan Özer, “Özellikle sosyal politikalar, ücretsiz kitap dağıtımı, yardımcı kaynaklar, burslar, ücretsiz yemek vb. eğitimde fırsat eşitliği Bu eğitime verdiğiniz destek için tüm öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz adına teşekkür ederim.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle de Bakan Özer’e teşekkür ederek, “Aramızdaki tüm depremzedelerimizin gözlerinden öpüyorum. Anne ve babalarına çok selamlar. Çalışmalarında başarılar diliyorum. Kendilerine ülke yönetiminde başarılar diliyorum.” terimleri kullandı.

haber-arhavi.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu