Haber

TOGG’un talebine yanıt alamayan İmamoğlu: İstanbul sokaklarında o arabanın hepsini 100 kez göstereceğim

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’ndan (TOGG) araç alınması için yaptığı çağrıyı yineledi ve henüz bir yanıt alamadığını söyledi.

“TOGG’U KARŞILAMAYA HAZIRIM AMA HENÜZ YANIT ALAMADIM”

İmamoğlu, İstanbul’un elektrikli otomobillere geçiş niyetini açıkladı. “TOGG’u alır mısın?” İmamoğlu, ‘Neden binmeyeyim’ dedi. “TOGG’dan araç talebinde bulundum. Hem bireysel hem de kurumsal olarak. Ben de ilk alımlardan ‘şu parça alalım’ diye bir yazı yazdım. Henüz cevap alamadık. Benim önerim Kazakistan’a araba göndermek, ya da Azerbaycan’a -tabi onlar da.kardeş ülkelerimiz ama- bizim ihtiyacımızı karşılasınlar.100 araba almaya hazırız.Gelin konuşalım satın alalım.TOGG ile taksiyi üretelim.İstanbul’da resmi araçlar vs. . TOGG’a dönelim, biz hazırız. Mektubumuzu ve talebimizi aldılar. Çabuk TOGG, ben almaya hazırım ama şu anda bir cevap alamadık.”

“İSTANBUL SOKAKLARINDA 100 KEZ TÜM HAVA Cazibesi”

TOGG’un birçok bakan tarafından kullanılmasına değinen İmamoğlu, “Ben o arabanın 100 katını İstanbul sokaklarında sergileyeceğim. Ben hazırım, çabuk bir tane göndersinler” dedi.

“BAKMAYIN, TESLA’YA GİDİYORUZ”

Elektrikli araç Tesla’nın Türkiye’ye girişini değerlendiren İmamoğlu, “Şimdilik TOGG’u bekleyelim. TOGG’u alabilirsek onunla devam edelim. Görmedik, Tesla’ya geçeceğiz.”

GEÇEN YIL İSTEDİ

Shiftdelete’in YouTube kanalında röportaj veren İmamoğlu, Kasım 2022’de yaptığı açıklamada, “Tarihi Yarımada’da kullanılmak üzere TOGG’dan yerli ve milli 100 adet elektrikli araç talebimiz oldu. Bu açıklama ile sadece Cumhurbaşkanı’nın yetkisi var. TOGG’dan sipariş, yani talebimiz. Hoş karşılanmayacağını öğrendik. Sıramızı bekleyeceğimizi ısrarla duyuracağız.”

tuzlukcu-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu