Haber

Çin’in askere alma kurallarında 2001’den bu yana ilk değişiklik: ‘Savaş hazırlığına odaklanın’

Çin’de bir kabine gibi hareket etmek Devlet Konseyi ve orduyu yöneten Merkez Askeri Komisyonu.bu ay başında kabul edilen yönetmeliğin detaylarını kamuoyu ile paylaştı.

2001 yılından bu yana ilk kez değişen işe alım kuralları, İlk kez ‘savaş zamanı askere alma’ için yeni bir bölüm eklendi.

Yeni düzenlemede, savaş durumunda asker alımının ‘savaşa hazırlık’ ağırlıklı olacağı, ‘yüksek kalibreli’ birimlerde görev yapmış askerlerTekrar askere çağrılacağı belirtildi.

Yönetmelikte seferberlik halinde eski askerlerin yeniden alınmasına öncelik verileceği, deneyimli asker ve memurların eski birliklerine ve ordudaki konumlarına göre görevlendirileceği belirtildi.

Seferberlik davetine uymayanlar cezalandırılacak.

Yönetmelikte, savaş döneminde askere alınması emredilen vatandaşların askere alınmak üzere belirlenen yer ve zamanda orduya teslim olması gerektiği, davete uymayanların cezalandırılacağı vurgulandı.

Çin yasama organı Ulusal Halk Kongresi Merkez Komitesi,orduya savaş zamanında Ceza Muhakemesi Kanununun uygulanmasını değiştirme yetkisi veren bir yasa çıkardı.

Yönetmelikte, Danıştay ve Merkez Askeri Şura’nın savaş zamanında askere alınma şartları ve usulleri yer alıyor. ‘yasal sınırlar içinde’ değişebileceğini belirtenDaha fazla esneklik için yer vardı.

Çin’in ABD ile artan rekabet ve bölgesindeki egemenlik anlaşmazlıklarının yol açtığı jeopolitik gerilimler nedeniyle hukuki altyapısını savaş veya çatışma koşullarına uyarlamaya çalıştığı görülmektedir.

Pekin’in kendi topraklarının bir parçası olarak gördüğü Tayvan ile egemenlik çatışmasına ek olarak, Güney Çin Denizi’nde kıyıdaş ülkelerle deniz egemenliği ve Himalayalar’daki sınırda Hindistan ile sınır anlaşmazlıkları var. Bu problemler bazen çatışma noktasına yaklaşan askeri gerilimler.sebep olur.

catalpinar-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu