Ekonomi

Bitcoin madencileri, artan kripto değerinin ortasında yapay zekaya odaklanıyor

Bu yıl %100’ün üzerinde artan Bitcoin fiyatındaki yükselişin nedeni Riot Platformları (NASDAQ: İSYAN) ve Marathon Digital (NASDAQ: MARA ) Holdingler, yıllık faizi %180’i aşan Bitcoin madencilik hisselerini körükledi. Bu yükseliş eğiliminin ortasında, daha az belirgin bir endüstri değişimi yaşanıyor. Bit Digital ve Hive Digital Technologies gibi Bitcoin madencileri, mevcut altyapılarını yapay zeka (AI) uygulamaları için yeniden kullanmaya başlıyor ve bu da sektörün yönünde önemli bir değişikliğe işaret ediyor.

Hive Digital, daha önce kripto madenciliği için kullanılan 38.000 Nvidia veri merkezi GPU’sunu yapay zeka müşterileri için bir bulut hizmetine dönüştürüyor. Örneğin Bit Digital, birincil madencilik operasyonunu desteklemek amacıyla yapay zeka müşterilerine hizmet verecek yeni GPU’lar için 35 milyon dolar taahhüt ediyor.

Her ne kadar Bitcoin madenciliğinin mevcut karlılığı bu değişimi sorgulanabilir hale getirse de, Bitcoin madencilik endüstrisinin döngüsel doğası ve Bitcoin fiyatına olan yüksek bağımlılığı bu stratejik dönüşümü zorunlu kılmaktadır. Madenciler, Bitcoin fiyatının düştüğü dönemlerde riski azaltmak için üçüncü taraf müşterilere BT hizmetleri sunarak çeşitleniyor.

Nisan 2024’te Bitcoin madenciliği ödülünü yarıya indirecek olan Bitcoin yarıya indirme etkinliği, bu stratejik değişimi daha da hızlandıracak. Yapay zekanın bilgi işlem gücünü satmak oldukça karlı olabilir; Bit Digital, yeni bir AI hesaplama sözleşmesinin üç yıl içinde 250 milyon dolara kadar gelir getirebileceğini öngörüyor. Hive Digital Technologies, megawatt başına yeni bilgi işlem girişimi Bitcoin’den15 kat daha fazla gelir getirdiğini iddia ediyor.

Yatırımcıların, gelişen teknolojilerden faydalanmak için dönüşen şirketlere yatırım yaparken dikkatli olmaları tavsiye ediliyor. Temel faaliyet dışı faaliyetlerden elde edilen gelirleri incelemek ve geleceğe yönelik büyüme tahminlerinin fizibilitesini değerlendirmek için ayrıntılı durum tespiti esastır.

Bu makale yapay zeka desteğiyle oluşturulmuş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-atabey.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu