Haber

ÇEKMEKÖY’DE OYUNCAK TABANCALI BANKA Soygunu KAMERADA

ÇEKMEKÖY’de bir banka şubesine giren silahlı zanlı, çantayı 131 bin 920 lira ve bin 300 Euro doldurarak kaçmaya çalıştı. Bankada müşteri olarak bir polis memuru tarafından 500 metrelik kovalamacanın ardından yakalanan zanlının silahının oyuncak olduğu ortaya çıktı. Soygunun güvenlik kamerası görüntüleri ortaya çıktı.

28 Şubat Salı günü Sultançiftliği Mahallesi Turgut Özal Caddesi’ndeki bir banka şubesine silahlı bir kişi girdi. Şüphelenerek önce güvenlik görevlisi COL’u (43) etkisiz hale getirdi. Daha sonra elinde poşetle tezgaha giderek çalışanlardan poşete para doldurmalarını istedi. Bu sırada eşi ve çocuğuyla birlikte hesap açmak için bankada bulunan Koruma Şube Müdürlüğü’nde görevli polis memuru MS (30), kaçan zanlıya müdahale etti. Zanlı kaçarken polis havaya ateş açarak ‘dur’ ihtarı yaptı. Polis ve zanlı arasında kısa süreli kovalamaca yaşandı. Polis zanlıyı 500 metre sonra yakaladı. Banka güvenlik görevlisinin yardımıyla hatayı etkisiz hale getirdi. Polis ekipleri kısa sürede olay yerine geldi. Zanlı üzerinde yapılan aramada bankadan çalınan 131 bin 920 lira ve 1300 Euro ele geçirildi.

OYUNCAK TABANCA ÇIKIŞI

Gasp Büro Amirliğine getirilen şüpheli Muhammet D.’nin (49) daha önce sabıka kaydı olmadığı, olayda kullandığı silahın boncuk atan oyuncak tabanca olduğu belirlendi.

SOYGUN ANI VE SONRAKİ KAMERADA

Banka soygunu ve sonrasında yaşananlar güvenlik kamerasına yansıdı. Görüntülerde, zanlının içeri girerek güvenlik görevlisini tehdit ettiği, ardından kasaya yöneldiği görüldü. Zanlının çantasına para doldurulduğu, ardından hızla dışarı çıktığı ve dışarıda kovalamaca sonucu yakalandığı anlar, görüntülerde yer aldı.

Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki işlemleri tamamlanan zanlı adliyeye sevk edildi.

haber-abana.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu