Ekonomi

AllianceBernstein araştırma birimi kurucuları SocGen ortaklığından önce ayrıldılar

AllianceBernstein’ın Otonom araştırma biriminin kurucu ortakları Stuart Graham, Ed Allchin ve Manus Costello görevlerinden istifa ettiler. Bu gelişme, NYSE:AB’de işlem gören AllianceBernstein’ın, hisse senedi birimini OTC:SCGLY’de işlem gören Fransız bankacılık kurumu Societe Generale ile birleştirmeye hazırlandığı dönemde gerçekleşti.

Bankacılık departmanının önde gelen analistlerinden biri olarak bilinen Stuart Graham, Mart ayından itibaren altı aylık ücretli izin almayı planlıyor. Graham, kuruluşuna yardım ettiği finans sektörü odaklı araştırma firmasının şirket tarafından satın alınmasıyla 2019 yılında AllianceBernstein’a katıldı. Graham’ın kurucu ortakları Ed Allchin ve Manus Costello da ayrılıyor. Costello, Nisan ayından itibaren OTC:SCBFF ticareti yapan Standard Chartered’ın küresel yatırımcı ilişkileri lideri olarak atandı. Allchin’in de Nisan ayı itibarıyla sorumluluklarını devretmesi planlanıyor. Allchin ve Costello’nun yorum talepleri e-posta yoluyla gönderildi.

SocGen ve AllianceBernstein, SocGen’in hisse senedi alım satım becerilerini Bernstein’ın araştırma becerisiyle birleştirmesi beklenen ortak girişimlerini tamamlamayı hedeflediğinden, çıkışlar hem SocGen hem de AllianceBernstein için bir aksilik olarak görülüyor. 2022’nin sonlarında açıklanan anlaşmanın başlangıçta 2023’ün sonuna kadar tamamlanması bekleniyordu. Ancak SocGen, geçtiğimiz Ağustos ayında değiştirilmiş bir kayıt belgesinde, kapanışın düzenleyici onaylar beklenerek 2024’ün ilk yarısında gerçekleşmesinin beklendiğini belirtmişti.

Graham, Merrill Lynch’te Avrupa banka hisse senedi araştırmalarına liderlik ettikten ve JP Morgan ve HSBC’de bankaları inceledikten sonra 2009 yılında Autonomous’u kurduğundan beri banka analizinde önde gelen isimlerden biri oldu.

Bernstein CEO’su Robert van Brugge, Aralık ayında müşterilere daha önce bildirilmemiş bir notta, ayrılan kurucuların yerine geçecek kişilerin isimlerini duyurdu. Geoff Elliott Araştırma Direktörü rolünü üstlenecek, Andreas Vollmer Satış ve Erişim Avrupa Başkanı olacak ve Chris Cant Avrupa Bankalar Stratejisi’ne başkanlık edecek.

Bildiriye göre Autonomous, bu yılın sonunda ortak girişimin başlatılmasından sonra bile özel bir araştırma ekibiyle bağımsız bir abonelik unvanı olarak devam edecek. Ne AllianceBernstein ne de SocGen ayrılıklarla ilgili hemen yorum yapmadı.

Reuters bu makaleye katkıda bulunmuştur.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

haber-sehzadeler.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu