Yaşam

Düşük Bütçeyle Bol Sohbet İle İzlemeniz Gereken 15 Mumblecore Tarzı Film

Bir sinema salonundaki bir senaryodan daha fazlasını arıyorsanız, Hollywood yıldızlarının parlak ışığından uzakta gerçek duyguların ve doğallığın peşindeyseniz, aradığınız şey bizde: Mumblecore!

Mumblecore, çoğunlukla senaryosuz ya da yarı senaryosuz filmlerle tanınan, düşük bütçeli yapımlar ve amatör oyunculardan oluşan bir sinema akımıdır. Bu sinemalarda oyuncuların doğal yetenekleri ön plana çıkarken, gündelik hayatın sıradanlığındaki duygusal derinlikler keşfediliyor.

Bu eşsiz sinema deneyimine hazırsanız, işte Mumblecore’un en unutulmaz filmleri! ?

Kaynak: Filmlerle ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

15. Karşılıklı Takdir, 2005

imdb: 6.7

Özet : Alan, New York’a yeni bir müzik gezisine çıkmak için dağılmış bir gruptan ayrılan bir müzisyendir. Yakın arkadaşının kız arkadaşına olan ilgisi dahil, dikkati dağıtan her türlü şeyi savuşturur.

oyuncular: Justin Rice, Rachel Clift, Andrew Bujalski

Müdür: Andrew Bujalski

14. Astar, 2004

imdb: 6.8

Özet : İki yetenekli genç mühendis, bir garajda deneyler yaparken yanlışlıkla karşı konulamaz bir keşifte bulunurlar. Üzerinde çalıştıkları proje onları zamanda geriye doğru kusursuz bir yolculuğa çıkarabilir. Bitmeyen merakları nedeniyle birbirlerinden habersiz seyahat deneylerini yürüten mühendislerin bu deneyi çok önemli konulara yol açacaktır.

oyuncular: Shane Carruth, David Sullivan, Casey Gooden

Müdür: Shane Carruth

13. Güvenlik Garanti Edilmedi, 2012

imdb: 6.9

Özet : Seattle’daki aylık bir derginin üç çalışanı, gazetede alışılmadık küçük bir reklam görür. ‘Zamanda yolculuğa ortak arıyorum’ başlıklı bu reklamdan şüphelenen gençler, bu çılgın reklamın iyi haberler getireceğine inanarak reklamın sahibi Kenneth’in peşine düşer.

oyuncular: Aubrey Plaza, Mark Duplass, Jake Johnson

Müdür: Colin Trevorrow

12. Yeterince Söylendi, 2013

imdb: 7.0

Özet : Evliliği sona eren Eva, hayattaki tek varlığıdır ve hayatını sürdürmek için yavaş bir tempoda çalışmaktadır. Masör olan Eva, kızının yeni bir okula başlayacağı bu dönemde bu okulun masraflarını nasıl karşılayacağını kara kara kara kara düşünmektedir. Bu düşünceli dönemde Albert adında iyi kalpli bir adamla tanışır.

oyuncular: Julia Louis-Dreyfus, James Gandolfini, Catherine Keener

Müdür: Nicole Holofcener

11. Sevdiğim Kişi, 2014

imdb: 7.0

Özet : Boşanmanın eşiğinde olan Ethan ve Sophie, evlilik terapistlerinin önerisiyle doğayla iç içe güzel bir kır evinde tatile çıkarlar. Bu romantik ve eğlenceli hafta sonu kaçamağı beklenmedik sonuçlar doğuracak. Kendilerinin çok daha güzel, seksi ve hoş hallerinin karşı kabinde yaşadığını keşfettiklerinde işler çığırından çıkar.

oyuncular: Mark Duplass, Elisabeth Moss, Ted Danson

Müdür: Charlie McDowell

10. Kazanmak Kazanmak, 2011

imdb: 7.1

Özet : Mali açıdan sıkıntılı bir dönemden geçen aile babası Mike Flaherty, cesaretini ve umudunu çoktan kaybetmiş bir avukattır. Bir Amerikan banliyösünde sıradan bir hayat yaşayan Mike’ın en büyük arzusu ödüllü bir güreş koçu olmaktır.

oyuncular: Paul Giamatti, Amy Ryan, Jeffrey Tambor

Müdür: Tom McCarthy

9. Wendy ve Lucy, 2008

imdb: 7.1

Özet : Wendy Carroll, köpeği Lucy ile Alaska, Ketchikan’daki Northwestern konserve balık fabrikasında yeni bir hayat ve faydalı bir iş bulmak için yola çıkar. Ancak Oregon’da arabası bozulduğunda Wendy zor kararlarla karşı karşıya kalır.

oyuncular: Michelle Williams, Lucy, David Koppell

Müdür: Kelly Reichardt

8. Geceyarısı Öpücüğü Peşinde, 2007

imdb: 7.2

Özet : 29 yaşındaki Wilson, Los Angeles’a yeni taşınmış, hayattan hiçbir umudu ve gelecek planı olmayan yalnız bir adamdır. Yeni yılın arifesinde, geçen yıl yaşadığı kötü olayları görmezden gelmeye karar veren Wilson’ın sıkıcı hayatı, en yakın arkadaşının son zamanların modası olan flört ve flört sitelerinden birine Wilson için bir ilan vermesiyle değişmeye başlayacaktır.

oyuncular: Scoot McNairy, Sara Simmonds, Brian McGuire

Müdür: Alex Holdridge

7. Yakut Kıvılcımları, 2012

imdb: 7.2

Özet : Calvin, genç yaşta büyük başarılar elde etmiş, ancak hızla yükselen mesleğinde artık bir durgunluk dönemine girmiş bir yazar; sözde ilham verdi. Bu durumla başa çıkmak için ilginç bir yol dener. Kendini yeni bir aşka kaptırmaya karar verir ve onu seveceğini düşündüğü bir kadın karakter yaratır ve ona Ruby adını verir. Ancak bir hafta sonra, Ruby oturma odasındaki kanepede kanlar içindedir.

oyuncular: Paul Dano, Zoe Kazan, Annette Bening

Müdür: Jonathan Dayton, Valerie Faris

6. Ben, Sen ve Tanıdığımız Herkes, 2005

imdb: 7.2

Özet : Christine bir taksi şoförü resim sanatçısıdır. Richard ise eşinden ayrıldıktan sonra iki çocuğuyla birlikte hayatını sürdürmeye çalışan bir ayakkabı satıcısıdır. Christine, üzgün ve kafası karışmış bir Richard ile tanışır. Richard, ayağındaki şaşırtıcı derinliğe sahip yara izine farklı bir yorum getiriyor. Christine, bütün gün kadınların ayaklarına dokunan bu adamdan etkilendiğini fark edince, onu kazanmak için elinden geleni yapar.

oyuncular: Yıldızlar John HawkesMiranda JulyMiles Thompson

Müdür: Miranda Temmuz

5. Bahçe Devleti, 2004

imdb: 7.4

Özet : Film, annesinin cenazesi için doğduğu New Jersey kasabasına dönen iş bulma mücadelesi veren aktör Andrew’un hikayesini anlatıyor. Andrew eski arkadaşlarıyla karşılaşır, geçmişiyle yeniden bağlantı kurar, psikiyatrist babasının reçetelerini bırakır, sonunda onunla yüzleşir, biraz tuhaf ve rahatsız bir kız sayesinde yeniden hissetmeyi öğrenir.

oyuncular: Zach Braff, Peter Sarsgaard, Natalie Portman

Müdür: Zach Braff

4. Frances Ha, 2012

imdb: 7.4

Özet : Frances New York’ta yaşıyor ama aslında kendine ait bir dairesi yok. Frances, dans camiasında acemidir. Ama o gerçek bir dansçı değil, o. Frances’in Sophie adında bir arkadaşı var ama artık onunla konuşmuyor. Frances’in hayattan bekleyeceği ve isteyeceği çok şey var.

oyuncular: Greta Gerwig, Mickey Sumner, Adam Driver

Müdür: Nuh Baumbach

3. Hafta Sonu, 2011

imdb: 7.6

Özet : Russell, bir gece bir grup arkadaşıyla takıldıktan ve tek başına bir gece kulübüne taşındıktan sonra şehvet peşindedir. Bir süre kulüpte takıldıktan sonra Glen ile birlikte yeri terk eder. Böylece barlarda ve yatak odalarında, bazen sarhoş, bazen de aklı başında, hikayeler anlatarak ve sevişerek geçirilen bir hafta sonu başlar.

oyuncular: Tom Cullen, Chris New, Jonathan Race

Müdür: Andrew Haigh

2. Katipler, 1994

imdb: 7.7

Özet : Dante Hicks katip olarak çalışıyor ve New Jersey’de yaşıyor. Boş olduğu bir cumartesi günü işe gitmesi istenir. İyi olmasa da bu isteğini yerine getirmek zorundadır ama bu öyle bir gündür ki, aksilikler dükkânın kapısında başlar.

oyuncular: Brian O’Halloran, Jeff Anderson, Marilyn Ghigliotti

Müdür: Kevin Smith

1. Kısa Vade 12, 2013

imdb: 7.9

Özet : Grace, çocukların kısa bir süre kaldığı bir yetimhanede çalışan, evlerinden alınan yoksul çocuklar için elinden gelenin en iyisini yapmaya çalışan genç bir danışmandır. Kendi hayatını yaşamaya çalışsa da ağır yaralı çocuklara bakmak işini kolaylaştırmıyor. Artık uzun süredir birlikte olduğu sevgilisiyle önemli adımlar atmaya hazırlanırken kendisini derinden etkileyecek dönüm noktaları onu beklemektedir.

oyuncular: Brie Larson, Frantz Turner, John Gallagher Jr.

Müdür: Destin Daniel Cretton

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu