İş

Fed Beige Book: Şirketler büyüme konusunda karamsar

Fed, Amerikan ekonomisindeki mevcut duruma ilişkin değerlendirmelerin yer aldığı “Bej Kitap” raporunun Ocak sayısını yayınladı.

Bankanın 12 şubesinden alınan analizlerle hazırlanan raporda, genel ekonomik aktivitenin Kasım ayından bu yana değişmediği belirtildi.

Önümüzdeki aylarda ekonomide “düşük büyüme” beklendiğine dikkat çekilen raporda, bazı perakendecilerin tatil döneminde daha güçlü satışlar yapmasıyla tüketici harcamalarının bir miktar arttığı belirtildi.

Raporda, “Diğer perakendeciler, yüksek enflasyonun, özellikle düşük ve orta gelirli hane halkları arasında, tüketicilerin satın alma gücünü düşürmeye devam ettiğini belirtti.” değerlendirme yer aldı.

Birçok bölgede imalatçıların faaliyetin ölçülü bir şekilde düştüğünü bildirdiği belirtilen raporda, tedarik zincirindeki aksaklıkların hafifletildiği vurgulandı.

Raporda, konut piyasasındaki zayıflamanın devam ettiği ve mortgage (konut kredisi) talebindeki zayıflığın devam ettiği kaydedildi. Raporda, yüksek borçlanma maliyetlerinin ticari kredileri baskılamaya başladığı da belirtildi.

İstihdamın birçok bölgede ılımlı ve ılımlı bir hızla artmaya devam ettiğine dikkat çekilen raporda, bazı bölgelerde işgücü arzının arttığı ancak şirketlerin açık pozisyonları doldurmakta güçlük çekmeye devam ettiği belirtildi.

Raporda, istikrarlı bir formda olan sıkı işgücü piyasası nedeniyle fiyat baskılarının yüksek seyrettiği belirtildi.

Fiyat artışlarına da değinilen raporda, birçok bölgede fiyat artışlarının ılımlı veya ılımlı bir hızda arttığı ancak bu oranın birçok bölgede yavaşladığı kaydedildi.

Raporda, fiyat artışlarının gelecek yıl daha da kontrollü hale gelmesinin beklendiği belirtildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu