Haber

ABD, Teksas valisinin Meksika sınırına bariyer dikmesini ‘insanlık dışı’ olarak nitelendirdi

YENİ ABD’de Biden yönetimi, Teksas Valisi Greg Abbott’ın Meksika ile eyaletin sonunu oluşturan Ria Grande nehri üzerine büyük şamandıralardan yüzer bariyer yerleştirmesini “insanlık dışı” olarak nitelendirdi.

Beyaz Saray basın toplantısında sözcü Karine Jean-Pierre’e Teksas’taki nehir bariyeri tartışması soruldu. Jean-Pierre, Vali Abbott’ın sistemsiz göçmenlere karşı nehre yaptığı şamandıra bariyerinin “yasadışı” ve “insanlık dışı” olduğunu belirterek, “Bu aslında Biden yönetiminin uyguladığı göçmenlik politikalarının altını oyar” dedi. dedi.

Jean-Pierre, eski Başkan Donald Trump döneminde uygulamaya konulan ve sistematik olmayan göçmenlerin hızla sınır dışı edilmesini kolaylaştıran 42’nci unsurun kaldırılmasının ardından sınır geçişlerinde önemli bir azalma olduğunu belirterek, “Vali tehlikeli ve yasadışı işler yaparken Başkan Biden’ın planı işe yarıyor.” söz konusu.

Sözcü, Abbott’ın on yıllardır yozlaşmış bir göçmenlik sistemiyle ilerlemeye çalışmasının sorunu çözmeyeceğini söyledi ve valinin uygulamasının nehre erişimi ve sınır devriyelerinin çalışmasını engellediğini savundu.

“Sayın Başkan, Texas sizi mahkemede görecek”

Teksas Valisi Abbott, dün Adalet Bakanlığı’na gönderdiği yazıda, söz konusu yüzer bariyerleri kaldırmayacağını belirterek, yasadışı sınır geçişlerinde yeterli önlem almamakla eleştirdiği Biden yönetimiyle mahkemede hesaplaşmaya hazır olduğunu belirtti.

Abbott, devletin kendi çıkarlarını koruma gücüne sahip olduğunu savundu ve “Sayın Başkan, Teksas sizi mahkemede görecek” dedi. terimini kullandı.

Geçen hafta, Adalet Bakanlığı Teksas yönetiminden nehirdeki şamandıra bariyerini kaldırmasını talep ederek çevresel etkileri, halk sağlığı tehlikelerini ve nehir akışının insanlık dışı olduğunu öne sürdü.

Federal hükümetin göç politikasını belirleme yetkisine sahip olduğunu vurgulayan bakanlık, Eagle Pass ile Piedras Negras’ın ortasına kurulan 305 metre uzunluğundaki dev şamandıra bariyerinin yasa dışı olduğuna dikkat çekerek, Teksas yönetimini mahkemeye vermekle tehdit etti.

Meksika hükümeti ayrıca bariyerin uluslararası sınır anlaşmalarını ihlal ettiğinden şikayet etti.

Eagle Pass, Teksas sınırındaki kaçak göçmenlerin yasa dışı yollardan en çok girdiği geçiş noktalarından biri.

Bu yıl şimdiye kadar 270 bin düzensiz göçmenin bu bölgeye girdiği kaydediliyor.

İsrail’de tartışmalı yasa tasarısı gündeme geldi

Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında dün İsrail Meclisi’nden de Yüksek Mahkeme’nin hükümet üzerindeki kontrolünü kaldıracak tartışmalı yasa tasarısını onaylaması istendi.

Sözcü, Knesset’te oylamanın mümkün olan en az çoğunlukla gerçekleşmesinin talihsizlik olduğunu yineleyerek, Lider Joe Biden’ın İsrail’in ömür boyu dostu olduğunu ve demokrasilerdeki büyük değişikliklerin kalıcı olabilmesi için mümkün olan en geniş mutabakatın tüm platformlarda dile getirilmesi gerektiğini hatırlattı.

İsrail’de büyük tartışmalara yol açan yargı düzenlemesi kapsamında Yargıtay’ın hükümet üzerindeki denetimini kaldıracak yasa tasarısı dün Meclis’te onaylandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu