Haber

ABD basını: Washington’un Orta Doğu politikası ülkenin uluslararası konumunu zayıflatıyor

Gazete, haberinde İsrail ordusunun “sivillere verdiği büyük zarar nedeniyle başlayan öfkenin” yalnızca Tel Aviv ile sınırlı olmadığını, Washington’a yönelik öfkenin de arttığını kaydetti. Bu öfke, Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in Ortadoğu ve Asya ziyaretlerinde de hissedildi. Görüştüğü diplomatlar İsrail’in eylemlerinden dolayı onu azarladı. Saldırıların Amerikan silahlarıyla gerçekleştirildiğinin vurgulanması ve ateşkes yerine insani ara verilmesi yönündeki çağrılar eleştirilere hedef oldu“dedi.

WP, Beyaz Saray’da ABD’nin Orta Doğu’daki nüfuzunun azalmasına ilişkin endişelerin, Filistin-İsrail çatışmasının nihai tırmanışından çok önce ortaya çıktığını vurgularken, “ Ancak analistler mevcut durumun muhtemelen sonuçları hızlandıracağını ve ağırlaştıracağını söylüyor. ABD ile İsrail’in Gazze Şeridi’ne yaklaşımlarındaki yakın bağ, Arap ülkelerinin belirli konularda Washington’la açık olarak görüşmek istemedikleri anlamına geliyor.ABD ile Orta Doğu ülkeleri arasındaki sorunların giderek gün yüzüne çıktığının altını çizerek yazdı.

Bir diğer tehlikenin de Ukrayna ve Filistin halkı arasındaki ayrımcılık olduğuna dikkat çeken Washington Post, Ukrayna çatışmasının neden olduğu küresel bölünmenin başladığı mevcut durumda Gazze’deki krizin ‘büyük’ ​​olduğunu söyledi. Batılı ülkeler, Gazze’deki beyaz olmayan Müslümanlardan çok Ukrayna’daki beyaz Hıristiyanların ölümlerinden endişe duyuyor.Tezlerinin temelini hazırladığını belirtti.

Bununla ABD Lideri Joe BidenWP, yönetimin Orta Doğu’daki yansımalardan rahatsız olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi: ABD için uzun vadeli sonuçları hafifletmekİsrail’in Gazze operasyonunun hızla tamamlanmasını umduğunu da sözlerine ekledi.

taskent-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu