İş

İstanbul’un en popüler restoranlarından Mikla el değiştirdi

Antalya’da inşaat işleri yürüten Fenix, şef Mehmet Gürs’ün kurduğu Mika’nın yeni sahibi oldu. Şubeyi yakından takip edenler dışında Mikla’nın tamamının Mehmet Gürs’e ait olduğu düşünülüyordu. Mikla, Gürs’ün İstanbul Yiyecek ve İçecek Kümelenmesi adı altında kurduğu işletmelerden biriydi. Bu çatının altında bir dönem çok popüler olan Num Num restoranları da vardı.

Oksijen’de yer alan habere göre İş Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı (İŞGSYO), Gürs’ün İstanbul Yiyecek ve İçecek Grubu’ndaki yüzde 61,7 hissesini 2012 yılında 27 milyon TL karşılığında satın aldı. Zamanla şirketin yüzde 83,6 hissesi İŞGSYO’nun kontrolüne geçti. .

İŞGSYO, 2109 yılının sonlarında şirketi 3’e böldü. Ağırlıklı olarak fast food sektöründe faaliyet gösteren Num Num restoranları 9,3 milyon TL’ye Big Chefs’e, yeni nesil kahve zinciri Kronotrop ise 14,7 milyon TL’ye Menderes Utku’ya satıldı. Mikla’nın yüzde 83,6 hissesi İŞGSYO’da, yüzde 16,3’ü ise Mehmet Gürs’te kaldı.

DEĞER: 174 MİLYON LİRA

İŞGSYO, geçtiğimiz cuma günü KAP’a bildirimde bulunarak Mikla’nın yüzde 83,6 hissesini 145,5 milyon TL karşılığında Fenix ​​Dekorasyon İnşaat Turizm Ticaret AŞ’ye sattığını açıklamıştı. Bu fiyata göre Mikla’nın yüzde 100’ünün değeri 174 milyon TL (6,1 milyon dolar) olarak belirlendi. Satış fiyatına göre Gürs’ün hisselerinin değeri yaklaşık 1 milyon dolar.

İstanbul’un en popüler restoranlarından biri olan ve birçok yabancı yayın tarafından “İstanbul’da mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerler” arasında gösterilen Mikla, yeme-içme sektörünün en karlı kuruluşları arasında yer aldı.

Mikla’nın yeni sahibi Fenix, Antalya Konyaaltı’ndaki Fenix ​​​​Center projesiyle tanınıyor. Fenix ​​​​Yönetim Kurulu Başkanı Eyüp Mavi, otel, rezidans ve alışveriş merkezinden oluşan proje kapsamına şef Mehmet Gürs yönetimindeki bir restoranın da dahil edileceğini açıklamıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu