Haber

‘Yeşil Şehir Eylem Planı’ İstanbul’da tanıtıldı

İSTANBUL (İGFA) –İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Lideri Ekrem İmamoğlu, İBB Çevre Koruma ve Denetim Dairesi Başkanlığı ile Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) iş birliğiyle düzenlenen “İstanbul Yeşil Kent Eylem Planı” tanıtım toplantısına katıldı.

Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda sırasıyla; İBB Çevre Koruma ve Denetim Daire Başkanı Prof. Dr. Ayşen Erdinçler, Uluslararası Arup ekip lideri Stephen Cook, Tayvan İşletme temsilcisi Volkan Chih-Yang Huang, EBRD Sürdürülebilir Altyapı Küme Yöneticisi Nandita Parshad ve İmamoğlu birer konuşma yaptı. İstanbul’da “Yeşil Çözüm” vizyonuyla yola çıktıklarını ve 2050 yılına karbon nötr bir şehir olarak girme hedefi koyduklarını belirten İmamoğlu, “Güçlü adımlar atarsak binlerce nüfusa sahip şehrimizin sürdürülebilir olmasını sağlayabiliriz. Yılların geçmişi, gelecek yıllara ve yüzyıllara sağlıklı bir şekilde giriyor.”

“ŞEHRİ YÖNETENLERİN SORUMLULUĞU…”

“Bir şehri yönetenlerin sorumluluğu hiçbir zaman görevde oldukları süre ile sınırlı değildir” diyen Başkan İmamoğlu, “Yöneticiler yaptıkları ve yapmadıklarıyla şehrin geleceğini derinden etkiliyor.” Dolayısıyla bu sorumluluğun bilinciyle hareket etmeleri gerekiyor. Bu anlayışla İstanbul’un geleceğini planlama konusunda çok güçlü adımlar atan bir ekibiz. İstanbul Planlama Ajansı olarak kurduğumuz kurum, İstanbul’un geleceğini tasarlayan, bu konuda dünyayla, tüm şehirlerle ve tüm ulusal kurum ve kuruluşlarla iş birliği yapan güçlü bir kurum haline geldi. İstanbul 2050 vizyonu da tam olarak bu anlayışla ortaya konmuştur. 2050 vizyonunu gerçekleştirmek için gereken temel politikaları bu birlik ve bu kavramlarla oluşturduk. Bu amaç siyasette tarafımızı çizer ve bize yol gösterir. Yaptığımız her iş, detaylı bir yol haritasının parçası olarak tasarlanır ve uygulanır. “Attığımız her adımda, açıkça tanımlanmış bir hedefe ulaşmak için atıyoruz” dedi.

“İSTANBUL SU, TOPRAK VE HAVA KİRLİLİĞİ GİBİ ÇEVRESEL ZORLUKLARLA MÜCADELE EDİYOR”

İstanbul’un su, toprak ve hava kirliliği gibi çevresel sorunlarla mücadele ettiğini kaydeden Başkan İmamoğlu, “En önemli amacımız hava kalitesini korumak ve iklim değişikliğine hazırlıklı olmak. Şu anda derin bir kuraklık yaşayan bir şehriz. Bu bağlamda İstanbul Yeşil Şehir Eylem Planı İstanbul’un geleceğini kurtaracaktır. Tüm bu kavramlarla, başarıya ulaşmak ve çevresel zorluklarla güçlü işbirlikleri yoluyla başa çıkmak için gerekli proje, hareket ve politikaları belirliyoruz. Kentin çevre kalitesini ve dayanıklılığını nasıl artıracağımızı da belirliyoruz. Su, elektrik, atık altyapısı, ulaşım sistemi, binalar ve yeşil alanların güzelleştirilmesi ve geliştirilmesi tüm hedeflerimizin odak noktasıdır. ‘Karar verdim ve oldu’ demeden, tüm paydaşlarımızı sürece dahil ederek hareket ediyoruz. Bu anlamda şunu söylemek istiyorum: Popülist kararlar hiçbir zaman gündemimizde değil. “Şehrin geleceğini etkileyecek, günü kurtaracağını düşündüğümüz hiçbir anlayışa hizmet etmeyeceğiz” dedi.

mutajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu