Haber

Yeni dönemin birinci ders zili çaldı

ANKARA (İGFA) –Üç aylık yaz tatilinin ardından 2023-2024 eğitim öğretim dönemi için eğitim maratonu yeniden başladı.

Geçtiğimiz hafta 4-8 Eylül tarihleri ​​arasında okul öncesi, ilkokul 1. ve 9. sınıfa başlayan öğrenciler için oryantasyon haftası sona ererken, diğer sınıflar için bugün ilk ders zili çaldı.

İçişleri Bakanlığı tarafından 81 ilin valiliklerine gönderilen genelge ile öğrenci güvenliği için gerekli önlemler alındı.

BAKAN TEKİN AÇIKLAMA YAYINLADI

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2024 eğitim öğretim yılının başlaması münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

Bireylerin yaşadıkları topluma uyum sağlamalarının, kişilik kazanmalarının, iyi bir insan ve vatandaş olmalarının ancak nitelikli bir eğitimle mümkün olabileceğinin altını çizen Bakan Tekin, “Eğitim ve öğretimdeki her olumlu gelişme, bir milletin varlığının devamı açısından hayati önem taşımaktadır. Meslektaşlarına, velilere ve öğrencilere seslenen Milli, “Milli Eğitim Bakanlığı olarak eğitimin geleceğe güçlü etkisi anlayışıyla çalışmalarımızı aralıksız sürdürme kararlığındayız” dedi. 2023-2024 eğitim-öğretim yılının hayırlara vesile olmasını diliyorum.

İLK ORTA TATİL 10 KASIM’DA

Yeni akademik yılın ilk tatili 10 Kasım’da olacak.

Bir haftalık ilk yarıyıl tatilinin ardından 19 Ocak Cuma günü öğrencilere ilk dönem karneleri verilecek ve 15 günlük tatil başlayacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu