Haber

Siirt’te gösteri ve yürüyüşleri 15 gün yasaklandı

Siirt Valiliği vilayet genelinde her türlü toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma aksiyonu, miting, stant açma, çadır kurma, broşür dağıtma ve afiş asma üzere aktifliklerin 15 gün mühletle yasaklandığını duyurdu.

Valilikten yapılan açıklamada, birlik ve beraberliği zedeleyici provokatif hareketlerin önüne geçilebilmesi, kamu sistemi ve güvenliğinin tesis edilmesinde mümkün yasa dışı hareketlerin yaşanmaması maksadıyla tedbir alındığı belirtildi.

Açıklamada. şu tabirlere yer verildi:

“Kamu sistemi ve güvenliğinin olağan hayatı durduracak yahut kesintiye uğratacak formda bozulacağına ait önemli belirtilerin bulunduğu hususu göz önüne alındığında açık alanlarda toplanma, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma hareketi, miting, stant açma, çadır kurma, broşür dağıtma, afiş asma üzere vilayet ve ilçe mülki sonları içerisinde 2911 sayılı Toplantı ve Şov Yürüyüşleri Kanunu’nun 17. ve 19. Maddeleri ile 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu’nun ilgili unsurları mucibince 16 Kasım saat 00.01’den 30 Kasım saat 23.59’a kadar 15 gün mühletle yasaklanmıştır.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu