Ekonomi

Yabancı uyruklular Antalya emlak piyasasında fiyatları artırıyor

Türkiye’nin en önemli turizm lokasyonlarından biri olan Antalya, aynı zamanda yabancıların konut satın alarak kalıcı olarak yerleştikleri bir şehir.

Bu durum Rusya-Ukrayna savaşı ile doruk noktasına ulaştı.

Özellikle Ruslar Antalya’ya akın ederken, diğer ülkelerden de önemli sayıda yabancı geldi.

Bu kapsamda kentte emlak piyasası da hareketlendi. Yabancıya satışlar artarken pazarda fahiş artışlar yaşandı.

Yabancılar tekel oluşturdu

Bilhassa yabancılar kendi aralarında bir tekel oluşturmuşlardır.

“Fiyatları fahiş seviyelere çıkardılar”

Yaşlar, “Kendi aralarında ev, araba alıp satıyorlar. Bunları da fahiş fiyatlara yapıyorlar. Benim emlakçım yüzde 2 alıyor, onlar yüzde 10 komisyon alıyorlar. Onlar da üzerine katarak satmaya ve artırmaya çalışıyorlar. Bu da kiraların yükselmesine neden oluyor. arttırmak.”dedim.

“Yabancı bir kişinin üzerinde 20’ye yakın ev bulundu”

Çağlar, denetimlerin artırılması gerektiğini belirtirken, “Dövizimiz yurt dışına gidiyor. Yabancının üzerinde 20’ye yakın konut olduğunu tespit ettik. Hiçbir şekilde kaydı yok. Satışlarımızı bankalar aracılığıyla yapıyoruz. Kayıtsız cepten alıp veriyorlar. Vermiyorlar. Devletimize her türlü katkıyı sağlamak.”ifadelerini kullandı.

“Herkes vergisini ödesin, işini yapsın”

Çağlar, savaştan sonra burada oturanların sayısının yaklaşık yüzde 20 arttığını söyledi. “Sadece Ukrayna’dan değil, Rusya’dan. Dünyanın her yerinden göçler oluyor. Bu göçler olmasın demiyorum ama herkes vergisini versin. Maliye kaydını yapsınlar. Ben bunlardan şikayetçiyim. bu vergiyi ödemeden esnafımın parasını çalan bununla ilgili denetim istiyoruz..

“Yerli ve yabancı 15 bine yakın uşak var”

Vergisini ödemeyen herkese karşıyım. Gelsinler, vergilerini versinler, çalışsınlar. Antalya’da vergi ödemeyen yerli ve yabancı 15 bine yakın uşak var. Herkes emlak yapmaya çalışıyor. “dedi.

arhavihaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu