Haber

Yabancı öğrenciler Manisa’yı yakından tanıdı

MANİSA (İGFA) – Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin mesken sahipliğinde Manisa Celal Bayar Üniversitesi Dil-Mer kısmı öğrencileri kentin tarihi ve kültürel yerlerini gezdi.

20 farklı ülkeden Manisa’ya gelen 45 öğrencinin birinci durağı Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin 2013 yılında şehre kazandırmış olduğu Çanakkale Şehitleri Anıtı ve Atatürk Sergi Salonu’nu oldu. Öğrenciler, Çanakkale Savaşı’nın canlandırılması yapılan diorama salonunda Çanakkale Savaşı’nın ayrıntılarını yetkililerden öğrendi.

Öğrenciler, daha sonra Sultan Camii ve Tıp Müzesini gezdi. Akabinde, Mimar Sinan’ının Ege Bölgesi’nde bilinen tek yapıtı olan Muradiye Camii’nin ziyaret ettiler. Daha sonra Yeni Hanı gezen öğrenciler, Manisa Büyükşehir Belediyesi yemekhanesinde yemek molası verdiler.

Öğrenciler, yemek molasından sonra Şehzadeler Belediyesi tarafından kente kazandırılan Şehzadeler Park’ı gezdi. Kümenin buradan sonraki rotası Yunusemre Belediyesi tarafından kente kazandırılan Osmanlı Müzesi oldu. Osmanlı Müzesini de rehberler eşliğinde ilgiyle gezen kümenin son durağı burası oldu. Gün uzunluğu Manisa Büyükşehir Belediyesi’nin sağladığı dayanakla Manisa’ya gezen öğrenciler memnuniyetini paylaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu