Yaşam

Web3 Dünyası İstanbul Blockchain Week’de Buluştu

14 -17 Kasım tarihlerinde gerçekleşen İstanbul Blockchain Week, üç binden fazla ziyaretçiyi ağırladı. 3 gün boyunca yerli yabacı konuşmacılara, NFT Galeri, workshop’lar ve hackhaton’lara konut sahipliği yapan aktifliği kıymetlendiren EAK Digital CEO’su Erhan Korhaliller “Web3 dünyasının önde gelen global oyuncularını Türkiye’de bir araya getirebildiğimiz için mutluyuz. Istanbul Blockchain Week’in Türkiye’yi bu alanda lider konuma taşıyacak birçok projenin başlangıç noktası olduğuna inanıyoruz” dedi.

Üç gün süren aktiflik boyunca 100’e yakın konuşmacıyı sahnesinde ağırlayan İstanbul Blockchain Week’i gerçekleştirdikleri için memnunluğunu lisana getiren EAK Digital CEO’su Erhan Korhaliller şunlara değindi; “İstanbul Blockchain Week ile bölümün dikkatini İstanbul’a çekmeyi başardığımızı düşünüyoruz. Türkiye’ye yatırımla birlikte eğitim için bir platform yaratmayı ve web3 kesiminde yeni iş imkanları sağlamayı hedeflediğimiz etkinliğimizde bölümün pahalı isimlerini bir ortaya getirdik. Konuşmaların yanı sıra hafta boyunca hackhaton ve workshop’lar ile başarılı projeleri yatırımcılar ve geliştiriciler ile bir ortaya getirdik. Web 3.0’a odaklandığımız birinci üç günün akabinde oyun dünyasını buluşturduğumuz e-Spor Turnuvası ile aktifliği sonlandırdık. 3 bin iştirakçisiyle Türkiye’nin web3 teknolojileri ve blockchain teşebbüsleri konusunda başkan pozisyona gelebileceğinin birçok konuşmacı tarafından tartışıldığı bir haftayı gerçekleştirmenin memnunluğunu yaşıyoruz.”

Bu yıl birinci sefer düzenlenen Istanbull Blockchain Week, ulusal ve milletlerarası platform ve oluşumlardan iştirak sağlayan yüze yakın konuşmacısıyla birlikte Elixxir’in CEO’su ve kriptografinin babası David Chaum’u da ağırladı. TBMM Sanayi, Ticaret, Güç, Doğal Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komitesi Lideri ve AK Parti Konya Milletvekili Ziya Altunyaldız’ınblockchain teknolojilerinin Ulusal Teknoloji Hamlesi’nin bir modülü olarak Türkiye’nin kalkınmasındaki ehemmiyetinden bahsettiği aktiflikte, MÜSİAD Lider Yardımcısı Osman Çalışkan, blockchain konusunda çalışan genç girişimcilerin fikirlerini her vakit desteklediklerinin altını çizdi. İş Yatırım Milletlerarası Piyasalar Müdürü Şant Manukyan, Lv.99 Kurucu Ortağı ve Square Enix’in eski CTO’su Yoshihisa Hashimoto, Hape Kurucu Ortağı Matt Sypien, Kusama Kingdom’ın Kurucusu David Chapman, NFTrade CEO’su Ori Levi, The Sandbox Kurucu Ortağı ve COO’su Sébastien Borget ve Binance Asya Bölge Lideri Gleb Kostarev isesahnede olan öteki isimler ortasındaydı.

İstanbul Blockchain Week kapsamında gerçekleştirilen dünyanın birinci canlı e-Spor Turnuvası’nda 8 kadronun rekabet ve heyecan dolu müsabakalarının akabinde turnuvayı, lig ortağı mesken.io’nun oyuncularının kadrosunun yer aldığı xborg kazandı. Turnuvanın ödül havuzunda bulunan 15 bin dolar para ödülünün, 10 bin doları kazanan gruba verilirken geriye kalan ölçü ikinci ve üçüncü olan ekiplere verildi. Turnuvanın yanı sıra W3Expo alanında oyun tanıtımları, geliştiricilerin özel duyuruları ve demo testleri de ziyaretçilerle buluştu. W3Expo alanında kullanıcılarla buluşan markalar yatırımcılar, küresel ve mahallî oyuncular ile bir ortaya gelme ve ağ oluşturma fırsatı yakaladılar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu