Teknoloji

“Üzerinde Çalışmıyoruz”, “Yasak” GPT-5 Yolda

Geliştirdiği yapay zeka destekli araçlar ile gündemden düşmüyor. OpenAI , çok konuşulacak bir gelişmeyle yine karşınızda. Şirket şu anda Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi (USPTO) veri tabanında yeni bir ticari marka kaydettirmiştir. AI’nın yeni ticari markasını açın ” GPT-5“. Evet, tahmin edebileceğiniz gibi, ChatGPT’nin geliştirilmiş bir sürümünü sunacak. yeni bir dil modelindenhakkında konuşuyoruz.

USPTO tarafından 18 Temmuz’da ve bugün itibariyle yapılan başvuru. kabul edilmişGPT-5 markası hakkında yapılan açıklamalarda bu markanın da bir yapay zeka dil modeli olduğu belirtiliyor. açıkça ifade . Buradan Open AI’nin ChatGPT’nin daha da gelişmiş bir versiyonu için kolları sıvadığını rahatlıkla yorumlayabiliriz. Ancak son gelişme, birkaç ay önce yapılan açıklamalarla, çelişkili.

Sadece birkaç ay önce GPT-5’in çalışmadığı açıklandı.

Open AI kurucusu ve CEO’su Sam Altman, Nisan ayında yaptığı açıklamada, rastgele bir GPT-5 için çalışmıyor dedi . Haziran ayında katıldığı bir etkinlikte GPT-5 ile ilgili soruları yanıtlayan Altman, ” GPT-5’ten önce yapacak çok işimiz var. Ancak geçtiğimiz dönemde şirketin planlarında değişiklikler olduğu görülüyor. Bu, GPT-5 tabanlı ChatGPT’nin sunduklarıyla ilgili olarak açıktır. ayrıntılı bilgi yokdiyelimki.

GPT-5 ile ilgili iddialardan bazıları şöyleydi:

GPT-5 aslında asla gelmeyebilir

Mart 2023’te ortada Elon Musk ve Steve Wozniak gibi isimlerin yer aldığı 1150 ünlü isim, yapay zeka odaklı şirketlere açık mektup yayınladılar . Bu yazıda yapay zekanın riskleri vurgulanmış ve branşla ilgili çalışmaların 6 ay süreyle durdurulması gerektiği belirtilmişti. Aynı sıralarda, ABD Federal Ticaret Komitesi Open AI için bir imza kampanyası düzenledi. soruşturma açtı . Bu soruşturma kapsamında GPT modelleri kamu güvenliğini tehdit etmektedir ve bunların dağıtımı durdurulmalıdır. belirtildi . Yani GPT dil modeli ile ChatGPT kapatılabilir ve bir daha açılmayabilir. Ancak geldiğimiz son nokta şöyle bir şey. yaşamayabilirbu ortaya çıkarıyor.

Sam Altman’ın popüler kripto para birimi projesi Worldcoin’i duydunuz mu?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu