Haber

Ümit Özdağ: CHP’den ‘bizi destekleyin’ diye bir talep yok

Pazar günü Türkiye’de sandık başına giderken, genel milletvekili seçimleri tamamlandı ve cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci celseye bırakıldı. İlk yarışta Cumhurbaşkanı Erdoğan, en yakın takipçisi Kemal Kılıçdaroğlu’nun birkaç puan önündeydi.

ATA İTTİFAKI KİMLERE DESTEK VERECEK?

İlk turda 5.1 oyla büyük sürpriz yapan ATA İttifakı başkan adayı Sinan Oğan merak konusu oldu. CET İttifakı’nın ortaklarından Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, bu sabah katıldığı bir yayında konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

“CHP’NİN BİZE DESTEK OLMAK İSTEĞİ YOK”

İkinci yarışta hangi adayı destekleyecekleri sorusuna Özdağ, “21 yıldır Erdoğan’la mücadele ediyorum. Erdoğan’ı aramadım. ‘Seni destekliyorum’ demedim. Erdoğan kazansın’ “Sığınmacıları geri göndereceğinizi açıklayın, sizi göndereceğiz dedim. Ben bu teklifleri Erdoğan’a değil Kemal Bey’e yaptım. CHP’den hala bize karşı bir talep yok. ‘Bize destek olun’ talebi de yok.” dedi.

“HANGİ İTTİFAK PROTOKOLÜ UYARSA KAMUOYUNA DUYURACAĞIZ”

Özdağ, çalışma esaslarına ilişkin olarak, “Seçim sürecinin başında ilkeler belirledik. Ahmet ve Mehmet üzerinden hareket etmiyoruz. Seyircimiz mevcut sistem partilerini benimsemez, Atatürk’ten ve Türk milliyetçiliğinden taviz vermez. Kandil ile domuz bağı arasına sıkışmaya karşıdır ve sorgulayan bir seçmendir.Semne ‘Ahmet’e destek olun’ deyince ‘Tamam’ diyecek bir seçmen değildir bu.Öğeleri ortaya koyduk.Protokol hazırlandı bu temel unsurlar üzerinde ve hangi ittifak bize karşı olursa olsun, bu protokol çerçevesinde bir anlaşmaya varıldıktan sonra bunu kamuoyuna açıklayacağız. ‘Evet değil karşı taraftan oy kaybederim’ diyecekler. O zaman biz dedik ki ‘Taleplerimiz bunlardı. Kılıçdaroğlu da, Erdoğan da talepleri karşılayamayacaklarını söylediler. Nokta, ‘Biz iki adayı da desteklemiyoruz’ diyeceğiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu