Haber

Bakan Akar, Bakü’de düzenlenen “Kardeş Yumruk” tatbikatına katılan personele seslendi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Türkiye ve Azerbaycan’a yönelik her türlü tehdit ve provokasyonun her iki ülkeye de yöneltilmesini, kimden ve nereden olursa olsun kabul edeceklerini belirterek, “Dostumuzu birlikte dost, düşmanımızı da ortak olarak görüyoruz. düşman bir arada. Bundan kimsenin şüphesi olmasın.” söz konusu.

Akar, “Kardeş Yumruk” Azerbaycan-Türkiye Ortak Tatbikatı’nın “Seçkin Gözlemci Günü” etkinliklerini Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Ercüment Tatlıoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan ile birlikte izledi. .

Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile Pirekeşkul Tatbikat Sahasında takip ettiği faaliyetin ardından iki ordu çalışanına hitaben yaptığı konuşmada Bakan Akar, dünyada ve dünyada belirsizliğin, risklerin, tehditlerin ve tehlikelerin arttığı kritik bir dönemden geçildiğine işaret etti. bölge.

Bu hassas süreçte ülkelerimizin ve milletimizin güvenliğini sağlamak ancak etkin, caydırıcı ve saygın bir orduya sahip olmamızla mümkündür.” Akar, güçlü bir ordu için modern harp silah, araç ve gereçlerinin yanı sıra bu imkanları kullanabilen, yeterli eğitimli elemanların varlığının da bir gereklilik olduğunun altını çizdi.

“Ortak tatbikatlar muharebe hazırlığını en üst düzeye çıkarıyor”

Tatbikatları “hareket ortamının şartlarına göre personel yetiştirmenin en etkili yolu” olarak nitelendiren Akar, “Personel harpte neyi, nerede, ne zaman ve nasıl yapacağını tatbikatlarla öğreniyor, pekiştiriyor ve tecrübe kazanıyor. • Özellikle müşterek ve kombine tatbikatlar.Orduların birlikte çalışma, koordine olma ve savaşa hazırlanma kabiliyetlerini en üst düzeye çıkarıyor.” söz konusu.

Akar, Türk Silahlı Kuvvetleri ile dost ve kardeş Azerbaycan ordusunun ortak tatbikatını son derece anlamlı ve faydalı bulduklarını belirterek, iki ülke silahlı kuvvetlerinin güç ve kararlılığını en açık şekilde ülkenin hak ve menfaatlerinin savunulmasında gösterdiğini kaydetti. ülkeler.

Akar, bu tür etkinliklerin ortak kültüre ve derin tarihi bağlara sahip iki kardeş ülke arasındaki ilişkileri güçlendirdiğini söyledi.

“Türkiye ve Azerbaycan gerçek anlamda kardeş iki ülkedir. Her türlü tehdit ve tehlikeye karşı acı ve sevinç içinde birliktedirler. Aramızdaki kardeşliğin en güzel örneğini tüm dünya bir kez ‘Tek Vatan Harekatı’ sırasında göstermiştir. 30 yıldır Ermenistan tarafından işgal edilen kendi topraklarınızı özgürleştirdiniz.44 gün süren bu büyük mücadele sonucunda sadece Ermenistan’a karşı değil, haksızlığa, hukuksuzluğa göz yumanlara karşı da büyük bir zafer kazandınız. bu topraklarda hiçbir çözüm bulunamayan Türklerin gücünü tüm dünyaya göstermiştir.Azim, inanç ve azmin sonucunda elde edilen bu zafer sayesinde tarihte ilk kez barış ve istikrar umutları yeşermiştir. yıllar sonra bölge.

“Türkiye her zaman Azerbaycan’ın yanındadır”

Akar, Karabağ’ın kurtuluşunda en büyük payı olan şehitlere rahmet, gazilere şifa dileklerini iletti ve şunları kaydetti:

“Yıllarca katliamlarda bile pasif ve sessiz kalan, sorunları iflasa sürükleyen AB başta olmak üzere her türlü kişi ve uluslararası kuruluş, Azerbaycan’ın zaferinin hemen ardından bölgeye çeşitli unsur ve heyetleri saikle göndermeye başladı. Ancak Türkiye’nin her zaman aziz Azerbaycan’ı, ‘iki devlet tek millet’ anlayışına sahip olduğumuz Azerbaycan’la gerektiğinde tek ordu, tek güç, gerektiğinde tek yumruk olmayı bildiğimizi bir kez daha vurgulamak isteriz. .ve kimden gelirse gelsin iki ülkeye yönelik olduğunu kabul ediyoruz.Birlikte dostumuzu dost görürüz,düşmanımızı da yine düşman olarak tanırız.Bundan kimsenin şüphesi olmasın.Bölgenin hayır olduğunu herkes bilmelidir. artık çatışma, kin ve nefret üzerine kurulu ama her zaman gelişmeye yönelik, uluslararası hukuka saygılı, dostluk bağlarıyla örülmüş bir geleceğe ihtiyacı var.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in dirayetli liderlikleriyle bölgede barış, huzur ve istikrar için büyük çaba sarf ettiklerini belirten Akar, “Liderlerimizin bu çabaları herkes tarafından desteklenmelidir. Azerbaycan elinden tutuyor. Bu nedenle Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışın tesisi için samimi çabaları destekliyoruz.” dedi.

Zangezur bağlantısı

Azerbaycan ile Nahçıvan arasındaki Zengezur bağlantısına da değinen Akar, şunları kaydetti:

“Bölgedeki demiryolu ve karayolu bağlantılarının yeniden tesis edilmesi, ekonomik faaliyetlerin başlaması ve Azerbaycan-Ermenistan ve Türkiye-Ermenistan bağları da dahil olmak üzere bölge genelinde kapsamlı bir normalleşmenin sağlanması en samimi dileğimizdir. İnanıyoruz ki emin adımlarla ilerleyeceğini taahhüt ediyoruz.Bu amaçla bölgedeki diğer aktörlerin ülkeler arası iş birliği ve dayanışmanın sağlandığı müreffeh bir geleceğin oluşmasına katkı sağlamasını bekliyoruz.Sonuç olarak Türkiye Azerbaycan’ın yanında olduğu gibi Azerbaycan’ın da yanındadır. bugüne kadar yanında olmuştur ve olmaya da devam edecektir.Kardeşliğimiz ebedî ve ebedidir.”

Karada, denizde ve havada, zorlu arazi ve iklim koşullarında kahramanlık ve özveriyle görev yapan iki ordunun kahraman mensuplarına başarı dileklerini ileten Akar, “Yaşasın Azerbaycan-Türkiye kardeşliği. sözleriyle bitirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu