Haber

Tour of Antalya’nın Kraliçe etabını Davide Piganzoli kazandı

Tour of Antalya’nın Kraliçe etabı olarak da adlandırılan 133,4 kilometrelik Kemer-Tahtalı tırmanma etabını Polti Kometa Takımı’ndan Davide Piganzoli, 3 saat 33 dakika 03 saniyelik derecesiyle kazandı. Bu sonuçla Piganzoli Genel Klasmanda birinci sıraya yükseldi.

Saat 12.10’daki tarafsız startın ardından asıl start Kemer Cumhuriyet Meydanı’ndan damalı bayrağın dalgalandırılmasıyla gerçekleşti ve 166 sporcu etaba başladı. Startın hemen ardından 11 bisikletçi 12 saniye farkla önde pedal çevirmeye başlarken, 2 kişilik kaçış grubuna 9 sporcu katıldı. Phaselis tüneli bu şekilde geçildi. Fakat bu kaçış uzun sürmedi. Her seferinde peloton hızlandı ve ayrılan kümeleri yakaladı.

LUKAS MEILER İLK TIRMANIŞ ÖDÜLÜNÜ ALDI

Aşama 48.2. kilometrede ikinci kategorinin ilk tırmanma kapısı geçildi. Çizgiyi aşan ilk atlet Vorarlberg takımından Lukas Meiler oldu. İkinciliği Beykoz Belediyesi Spor Takımı’ndan Petros Mengis alırken, üçüncülüğü Corratec-Vini Fantini Takımından Alessandro Monaco aldı. Bisikletçilerin ortalama hızı saatte 36 kilometre olarak ölçüldü ve böylece kaçış grubu ile pelotonun kapıdan geçişi daha önce belirlenen saat 13.28’de gerçekleşti.

TIMOTHY DUPONT YARIŞI BIRAKTI

Etabın en önemli noktalarından biri de ilk günün etap galibi Tarteletto-Isorex takımından Timothy Dupont’un yarıştan çekilmesi oldu. UCI hakem komitesi tarafından ihraç edilen Belçikalı sporcu herhangi bir açıklama yapmadı. Ancak yarışta bazı yabancı sporcuların Dupont’a üç kez “Yarış Dışı” diye bağırdığı ortaya çıktı.

SPRINT GATE SONUÇLARI

70,4 kilometrede Diana Travel sponsorluğundaki premium kapı geçildi. Sonuçlar burada:

1- Axel Huens (TDT-Unibet)

2-Cyrus Monk (Q36.5 Pro Bisiklet)

3- Lukas Meiler (Vorarlberg)

ANTALYA’NIN ÖTESİNDE PREMIUM KAPISI DA GEÇTİ

99. kilometrede Fraport TAV Antalya sponsorluğunda Beyond Antalya premium kapısı geçildi. Sonuçlar aşağıdaki gibiydi.

1- Axel Huens (TDT-Unibet)

2- Cyrus Monk (Q36.5 Pro Cyling)

3- Lukas Meiler (Vorarlberg)

Aşama 106.1. İkinci kategori tırmanma bonus kapısı da geçildi. İlk 3’e giren sporcular şu şekilde belirlendi.

1- Cyrus Monk (Q36.5 Pro Bisiklet)

2- Alessandro Monaco (Corratec-Vini Fantini)

3-Axel Huens (TDT-Unibet)

MUHTEŞEM SONUÇ

Tırmanış 30 bisikletlinin öne geçmesiyle başladı. Birden fazla sporcu erkenden geride kaldı. Gözler Beykoz Belediyespor takımından Natnael Berhane’ye çevrildi. İyi bir tırmanıcı olan sporcu finişe doğru gelmeye başladı. Polti Kometa Takımı hücumuyla öne geçti. Ancak takım arkadaşı Davide Piganzoli harika bir atakla etabı kazandı. Piganzoli yarınki etapta Macenta renkli formayı giyecek ve büyük ihtimalle Tour of Antalya 2024’ün genel klasman şampiyonu olarak adını duyuracak.

MAYOLAR SAHİPLERİNİ BULDU

Genel klasman birincisine verilen AKRA sponsorluğuyla Magenta Mayo’yu Polti Kometa takımından Davide Piganzoli kazandı. Kemer Kaymakamı Ahmet Solmaz, 21 yaşındaki İtalyan sporcuya mayoyu giydirdi.

Polti Kometa Giovanni Lonardi, en iyi sprinterlere verilen Diana Travel Sarı Formayı kazandı. Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu sporcuya mayoyu giydirdi.

Corendon Airlines sponsorluğunda en iyi tırmanıcıya verilen Corendon Airlines Turuncu Formayı Beykoz Belediye Spor’dan Natnael Berhane kazandı. Sporcuya mayoyu Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkan Yardımcısı Fikret Hayali hediye etti.

Fraport TAV Antalya Havalimanı sponsorluğunda Beyond Antalya sınıf başkanına verilen Yeşil Formayı TDT-Unibet Takımından Axel Huens kazandı. BHM Otel Yönetim Kurulu Üyesi Ali Ramiz Barut, Fransız sporcuya mayoyu giydirdi.

ANTALYA TURU YARIN BİTİYOR

Yedinci yılında beşinci kez düzenlenen Antalya Turu, yarın koşulacak 183,9 kilometrelik Antalya-Antalya etabıyla sona erecek.

haber-keban.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu