Haber

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkan Adayı Aziz Yeniay Silahlı Saldırıya İlişkin Açıklama Yaptı

AK Parti Küçükçekmece Belediye Başkanı adayı Aziz Yeniay, seçim kampanyası sırasında yaşanan silahlı saldırıya ilişkin, “Bugün tek duamız, tek temennimiz kızımızın sağlığına kavuşması ve hayati tehlikesini atlatmasıdır. Bunun için dua edeceğiz. Tüm Küçükçekmece, İstanbul ve Türkiye halkına ‘geçmiş olsun’ diliyorum.” Dileklerimizi iletiyoruz.” dedi.

Yeniay, Kanarya İlçesi’ndeki bir derneği ziyareti sırasında uzun namlulu silah ve tabancayla düzenlenen saldırıda yaralanan EGD’nin tedavi gördüğü hastanede ziyaretinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Emniyet güçlerinin failleri en kısa sürede bulacağına inandığını belirten Yeniay, burada amacın ne olduğuna dair bilgi kirliliği bulunduğunu belirterek, “Sabırlı olalım, güvenlik güçlerimiz tüm gücüyle bunun üzerinde çalışıyor. Bir kişi ya da terör örgütü, kar maskeli, uzun namlulu 3-4 kişi. Silahla nasıl bir olay yapıyor? İlk baktığımızda resim bu. Dolayısıyla iddiamız şu; ‘Bu, oraya hedefleniyor, değil.’ “Bu sadece basit bir açıklama olacaktır. O yüzden şu anda durumu çarpıtmayalım.” dedi.

Yeniay sözlerini şöyle sürdürdü:

“Bugün tek duamız, tek dileğimiz var. Kızımızın iyileşmesi ve hayati tehlikeyi atlatması. Bunun için dua edeceğiz. Tüm Küçükçekmece halkına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Çünkü bu tür olayların terör dediğimiz şeyin beslendiği, dehşet ve paniğin beslendiği yer olduğunu biliyoruz. “Buna itibar etmeyeceğiz, korkmayacağız. Kararlılıkla sahada olacağız. Amaç ne olursa olsun hiç kimse değerli değildir. Maalesef bugün bir demokrasi şöleninde kampanya yürütürken böyle bir olayla karşı karşıya kalmak gerçekten üzüntü verici.”

Yaralıya şifa dileyen Yeniay, tek dileklerinin yaralının iyileşmesi olduğunu, başka bir gündemlerinin olmadığını söyledi.

Ziyarete Türkiye Büyük Millet Meclisi Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, AK Parti İstanbul Milletvekili Şamil Ayrım ve AK Parti Küçükçekmece İlçe Başkanı Sami Şahin de katıldı.

AK Parti heyeti, yaralı EGD’nin ameliyatının gidişatı hakkında doktorlardan bilgi aldı.

Aziz Yeniay ve beraberindekiler ayrıca yaralıların hastanedeki yakınlarına da teselli ederek, “geçmiş olsun” diledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu