Ekonomi

TİM Başkanı: İhracat kredilerinin kısıtlayıcı tedbirlerden çıkarılmasında fayda var

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mustafa Gültepe, ihracat kredilerinin sona erdirici tedbirler kapsamından çıkarılmasının hem istihdamın devamlılığı hem de cari açığın kapatılması açısından son derece faydalı olacağını belirtti.

TİM’den yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Gültepe, Merkez Bankası’nın ihracat ve yatırım kredilerini kaldırıcı tedbirler kapsamı dışında tutmasının ve reeskont kredilerinde günlük limiti 1.5 milyar TL’ye çıkarmasının kendileri için büyük bir motivasyon kaynağı olacağını belirtti.

Finansmana erişimin uzun süredir ihracatçılar için en önemli önceliklerden biri olduğunu hatırlatan Gültepe, “İhracatımız arttıkça finansman ihtiyacımız da artıyor. Artan talep yeni yatırımları, yeni yatırımları ve farklı finansal ihtiyaçları beraberinde getiriyor. Ancak uzun süredir finansmana erişimde sorunlar yaşıyoruz. İhracatçılarımızın bu sorununu her platformda dile getirdik. ekonomiYönetimimize de arz ettik.”

Gültepe, Merkez Bankası’nın son düzenlemeleri dikkate alındığında talep ve beklentilerinin önemli ölçüde karşılandığını belirterek, şunları kaydetti:

“İhracat kredilerinin sona erdirici tedbirlerden çıkarılmasından, reeskont kredilerinde günlük limitin 1,5 milyar TL’ye çıkarılmasıyla KOBİ’lerin payının artmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Ayrıca reeskont kredilerinde yüzde 30 ek ihracat bedeli satış şartının kaldırılması ve ithalat ödemeleri kapsamında döviz alımlarından muafiyet getirilmesi ihracat ailemiz için büyük bir motivasyon kaynağı olacaktır.

Ayrıca ihracat kredilerinin fesih tedbirleri kapsamından çıkarılması hem istihdamın devamlılığı hem de cari açığın kapatılması açısından son derece faydalı olacaktır. Bu yıl 265 milyar dolarlık ihracat hedefine odaklandık. Merkez Bankası’nın yeni düzenlemeleri sayesinde hedefe ulaşmada elimiz artık çok daha güçlü hale geldi.”

haberkumlu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu