Haber

Siirt Şirvan’da 70 Metrelik Betonarme Hayvan Yemlikleri Tamamlandı

Siirt’in Şirvan ilçesine bağlı Kestaş köyünde yapılan 70 metrelik betonarme hayvan su yalakları tamamlandı.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, Kurtalan ilçesine bağlı Erdurağı, Akçalı ve Aksöğüt köyleri, Pervari ilçesine bağlı Aydın ve Şakiran ilçeleri, Yukarıbalcılar ve Tuzcular köyleri ile Kestaş köyünde uygulanan mera ıslah projeleri kapsamında Şirvan ilçesinde 2 adet hayvan içme suyu göleti, 5 adet hayvan barınağı, sağımhane ve aşılama ünitesinde, 2 adet çoban barınağı, 115 adet hayvan suluğu ve yaklaşık 12 bin alanda süt Gübreleme çalışmaları yapıldı.

Siirt’te mera ıslah çalışmaları kapsamında 33 bin 750 hektar mera alanı il hayvan varlığının yüzde 6’sı olan kaba yem ihtiyacını karşılayabiliyor.

Mera alanlarının büyük bir kısmının ot veriminin zayıf olması nedeniyle mera alanlarının otlatma etkinliğini artırmak, hayvanların ve çobanların daha uygun kurallar çerçevesinde yaşamlarını sürdürmelerini sağlamak amacıyla mera ıslahı ve amenajman projeleri uygulanmaktadır.

2023 yılında Şirvan’ın Kestaş köyü mera iyileştirme projesi kapsamında küçükbaş hayvanların içme suyu ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla merada 70 metre uzunluğunda betonarme yalaklar (hayvan su yalakları) hizmete açıldı.

Proje kapsamında Kestaş köyünde yıl sonuna kadar 2 adet gölgelik ve sağımhane, çoban barınağı ve yeni sulukların yapılması planlanıyor.

dalamanhaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu