Haber

Şen: “İstanbul’un riskli bölgelerinde kentsel dönüşüm 5 yılda tamamlanabilir”

  • HABER7 / ÖZEL

İstanbul’un artan nüfus yoğunluğuİstanbul’u bekliyorum depremrisk ‘barınak’ senin sorunun Aynı zamanda da beraberinde getiriyor. İl genelinde bulunan 4,5 milyona yakın konutun 1,5 milyonu acil olarak dönüştürülüyorgerekli riskli yapılar olarak belirtildi. beklenen marmara depremiyaklaşımla kentsel dönüşüm çalışmaları Vatandaşların ve yönetimlerin de gündemindedir. İstanbul’da bahis süreci Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr. Nihat Şen, Haber7’ye anlattı.Mimar Dr. Nihat Şen Haber7’ye yaptığı açıklamalarda İstanbul’un önemine atıfta bulunarak, riskli binaların dönüşümünün son beş yılda yapılabileceğini, ancak yetersiz olduğunu söyledi.açıkladı.

“Bir buçuk milyon konutun acil yenilenmeye ihtiyacı var”

İstanbul’un bir finans şehri olduğunu vurgulayan Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr. Nihat Şen,Türkiye ekonomisi Yüzde ellisi İstanbullu Sağlandığını söyledi. Bununla İstanbul’da artan nüfus yoğunluğu konut sorunlarına neden oluyor,şu anda İstanbul’da 6 milyon ev varsöyleyerek Dr. Nihat Şen, Mevcut yapı stokunun güvenli olmaması,İstanbul’da 1,5 milyon konutun acilen yenilenmesi gerektiğini duyurdu.

 

“VATANDAŞLAR BİLE BİLE DİYOR”

Vatandaşların kentsel dönüşüme bakış açısını değerlendiren Kentsel Dönüşüm Uzmanı Mimar Dr. Nihat Şen, Vatandaşlarımızın bu sürece dahil olmamalarının en büyük nedenlerinden biri de bu konunun ekonomik olmasıdır.Kentsel dönüşümün ekonomisi çözülmediği sürece vatandaşı bu sürece dahil etmemiz mümkün değil. Çünkü vatandaşlar bilerek veda ediyor ve o riskli binalarda yaşamaya devam ediyor.gidecek yerim yok Ekonomim iyi değil, buna gücüm yetmiyor diyerek oturmaya devam ediyor.Ama her an deprem olabilir. Çok kapsamlı ve mali yükü yüksek bir dönüşüm hakkında konuşuyoruz. Bunu sadece bir bakanlığın veya bir başkanlığın sorumluluğuna bırakmak yanlış olur. Paydaşlar bir araya geliyor sağduyu“Bunu çözmek lazımsözlerini kullandı.

 

 

“BEŞ YILLIK DÖNEMDE DÖNÜŞÜM YETERSİZ OLDU”

Mimar Dr., İstanbul’da yaşanabilecek olası bir depremin Türk ekonomisini sarsacağını ve ulusal güvenlik sorununa yol açacağını vurguladı. Nihat Şen, 6 Şubat depremlerine değindi. Dr., 11 ili etkileyen 6 Şubat depreminin Türkiye ekonomisine 120 milyar dolara mal olduğunu söyledi. Nihat Şen, tedbirlerin afet öncesinde alındığı bir senaryoda bu maliyetin beşte bir olacağını ifade etti.

 

 

KAYNAK: HABER7

haberkecioren.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu