Haber

Eski istihbarat görevlisi: Carlson çoğu kişiden daha iyi bir diplomat olduğunu kanıtladı

Judging Freedom YouTube kanalına konuşan Ritter, eski Dışişleri Bakanı Clinton’un “ABD’nin iyi bir temsilcisi olmadığını” vurguladı. Diplomasi ile ilgili hiçbir şey yokekledi.

‘Putin’i dinlemek için onunla aynı fikirde olmanıza gerek yok’

Gazeteci Carlson başkent Moskova’da Rus liderin önünde eski ABD Dışişleri Bakanı Hillary ClintonBir diplomatın kendisine kıyasla sahip olması gereken niteliklerin çok daha fazlasını sergilediğini vurgulayan Scott Ritter, şu ifadeleri kullandı:

Diplomasi diplomasidir. Bu sadece aynı fikirde olmadığınız insanlarla oturup çatışmayı önlemek için uzlaşmaya varmaya çalışma sanatıdır. Onda diplomasiye dair hiçbir şey yok (Hillary Clinton). Hiçbir zaman Amerika Birleşik Devletleri’nin iyi bir temsilcisi olmadı. Oturup onu dinlemeniz konusunda anlaşmak için Vladimir Putin ile aynı fikirde olmanıza gerek yok. Tucker Carlson ise ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, ABD Başkanı Joe Biden ve Hillary Clinton’ın yapması gereken işi yapıyor.

Amerikalı gazeteci Tucker CarlsonRusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova’da yaptığı röportajın ardından konuşan Hillary Clinton, Carlson’u ‘kullanışlı bir aptal’ olarak nitelendirdi.

Putin’in Carlson’la yaptığı görüşme 2 saat 6 dakika sürdü ve bu sırada Rus lider yaklaşık 60 soruyu yanıtladı.

Carlson’un gün içindeki röportajının ayrıntılarını paylaşıyorum Kremlin Sözcüsü Dimitri Peskov,Amerikalı gazetecinin röportaj sırasında samimi bir şekilde Putin’i anlamaya çalıştığını ve dinleyicilerine bu çabalarını sürdürme fırsatı verdiğini söylerken, kendisinin Amerikan kamuoyunun aynası olduğunu vurguladı.

Peskov ayrıca Carlson’un bu röportaja çok iyi hazırlandığını kaydederek, şunları kaydetti: ” Bu seviyedeki gazeteciler bu kadar önemli toplantılara hazırlıksız girmezler.Açıklama yaparken Putin’in, röportaj teklifiyle Moskova’ya gelen Amerikalı gazeteci Tucker Carlson’la görüşmeyi hızla kabul ettiğini de söyledi.

Tucker Carlson’un Kremlin’e Rus liderle röportaj teklif ettiğini belirten Peskov, şunları söyledi: Bize geldi ve bu röportajı önerdi. Materyallerini aktif olarak inceledik, yayınlarını ve izleyicilerini inceledik ve haberlerinin belirli konularda ne kadar dengeli olduğuna baktık. Ve aslında biz de Putin’e böyle bir röportaj vermesini tavsiye etmeye karar verdik.“Putin oldukça çabuk kabul etti” dedi.

Carlson, Cuma gecesi Putin’le yaptığı röportajı yayınlarken, daha sonra bunu sosyal ağ X ve YouTube’da paylaştı.

Video yayınlandığından beri X sosyal ağında yer alıyor 170 milyondan fazla, YouTube’da 10 milyondan fazlaİzlenirken farklı dillerde altyazılı olarak yayınlanan röportaj, Kremlin’in internet sitesinde de yer aldı.

Putin’in Carlson’la yaptığı görüşme 2 saat 6 dakika sürdü ve bu sırada Rus lider yaklaşık 60 soruyu yanıtladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu