Ekonomi

Reklam Kurulu, kendisini ESK olarak tanıtan kişiler için harekete geçti

Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet gösteren Reklam Kurumu, kendilerini Et ve Süt Kurumu (ESK) olarak tanıtan kasap işletmeleri hakkında inceleme ve denetim başlattı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, hem basına yansıyan haberlerde hem de Bakanlığa ulaşan başvurularda, “Et ve Balık Kasabı”, “Et Balık K.” , “Et ve Balık il/ilçe adı”, bir ekonomik devlet kuruluşu olan ESK tarafından ilan edildi, Et ve Balık Kurumu’nun unvan ve logosunu taklit eden isim ve tanıtım görselleri ile faaliyet gösterdiği bildirildi. önce.

Bu kapsamda Bakanlık bünyesindeki Reklam Kurulu tarafından soruşturma yürütüldüğüne işaret edilen açıklamada, “Söz konusu işletmelerin yaptığı tanıtımlarla ilgili olarak ESK’nın prestiji haksız yere kullanılmış, tüketicinin bilgi ve tecrübe eksikliği suiistimal edilmiş olup, söz konusu reklamların durdurulmasına yönelik cezai işlem uygulanmasına karar verilmiştir.” ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, Bakanlık tarafından konuyla ilgili gerçekleştirilen inceleme ve araştırmalar kapsamında, yurdun çeşitli illerinde benzer isim ve logolarla faaliyet gösteren işletmelerin bulunduğunun tespit edildiği belirtildi.

“81 ildeki ticaret il müdürlüklerine, bulundukları illerin il idari sınırları içerisinde anılan duruma ilişkin inceleme ve kontroller yapma talimatı verilmiştir. müdürlükleri ile bulundukları il ve ilçe gruplarına, tüketicinin güvenini suistimal edici söz ve görüntülerle satış ve tanıtım faaliyetleri yürütülüyor.Reklamcılık Şurası toplantısında karar verilmesi bekleniyor. Sonuç olarak, tüketicilerimizi yanıltıcı ve yanıltıcı nitelikteki reklamlar Bakanlığımızca yakından takip edilmekte, gerek illerden gelen şikâyet başvuruları ve kontrol raporları gerekse basına ve sosyal medyaya yansıyan emsaller Bakanlığımızca yakından takip edilmektedir. kanallar, faaliyetler irdelenir.

golcuk-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu