Ekonomi

Asya borsaları haftanın ilk gününde alım eğiliminde

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) “şahin” politikalarının sona ermiş olabileceği beklentisiyle başlayan küresel borsalardaki olumlu eğilim, Asya borsalarına da taşındı. Analistler, Batı’da faiz artışlarının sona yaklaştığı yönünde güçlenen beklentinin özellikle Asya’daki teknoloji şirketlerini olumlu etkilediğini belirtti.

Japonya Merkez Bankası (BoJ) Başkanı Kazuo Ueda, bugün yaptığı açıklamalarda “güvercin” tavrını sürdürerek, Bankanın normalleşmeye ne zaman başlayacağının henüz belli olmadığını belirtti. Öte yandan Ueda, yüzde 2’lik enflasyon hedefine ulaşma ihtimalinin arttığını ancak yine de bu durumu beklemeleri gerektiğini söyledi. Öte yandan Çin’de emlak şirketlerine ilişkin endişeler devam etse de birkaç şirkete yönelik haber akışı varlık fiyatlarını olumlu etkiliyor.

Güney Kore’nin borsalarda açığa satışları Haziran 2024’e kadar ortadan kaldırma kararı da Güney Kore piyasalarına destek verdi. Bugün Güney Kore’de Kospi endeksi yüzde 4,51 artışla 2.475 puana, Çin’de Şanghay bileşik endeksi ise yüzde 0,8 artışla 3.060 puana yükseldi.

Japonya’da Nikkei 225 yüzde 2,3 değer artışıyla günü 32.684 puandan kapatırken, dolar/yen paritesi yüzde 0,2 yükselişle 149,5 seviyesine yükseldi. Hindistan’da Sensex endeksi yüzde 0,5 primle 64.710 puanda, Hong Kong’da Hang Seng endeksi ise yüzde 1,5 artışla 17.940 puanda bulunuyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu